Oei

Iemand die ik niet echt ken maar toch via het internet tegengekomen ben, heeft zeer onlangs iets op het net gezet waar hij en andere mensen heel erg lang aan gewerkt hebben, en waar ze heel erg trots op zijn. Helaas: het staat er wel op maar het geeft een enorme en vieze fout.

Mocht ik die mens van haar noch van pluimen kennen, ik zou geneigd zijn een zwaar sarcastisch stukje te schrijven. Maar neen dus, ik houd mij in.

Mensen die ik ook via het net ken, en waarmee ik wel eens mails gewisseld heb, hebben een gelocaliseerde versie van iets dat al in het Engels bestond, op het net gezet. Ik ben er naar gaan kijken, en de gelocaliseerde versie is niet echt zo goed. Bij nader inzien: de Engelse versie is eigenlijk ook helemaal niet zo goed. Wat zeg ik: heel erg slecht.

Mocht ik niets met die mensen te maken hebben gehad, ik zou heelder schermen vol met nijdig commentaar schrijven. Maar ik ken die mensen wel, hoe vaag ook, en dus doe ik dat maar niet.

Zelfcensuur, ‘t is wel wat.

2 reacties op “Oei”

  1. Nog een stap verder naar de afgrond en je mailt hen persoonlijk advies wat ze aan hun fouten zouden kunnen verhelpen. Opkomende mildheid, ‘t is een plaag gelijk een ander.

Reacties zijn gesloten.