Eerste prijs

Wonderlijk.

Er wordt nog naar witte raven gezocht blijkbaar. Communicatiehuis zoekt een applicatieprogrammeur web, met onder meer dit in de eisen;

Zeer grondige kennis van:

  • Programmeertalen: C #, ASP.NET, VBScript, ASP, XML (XSLT, XPAD), HTML, DHTML,
    CSS, JavaScript, ActionScript
  • Web services : .NET, SOAP
  • Systemen en Platformen: Windows 2000, XP, .Net Framework, Mac OS X, MS SQL 2000, MySql, Unix.
  • Servers: IIS, Apache,MS SQL, Flash remoting, Flash Communication Server
  • Authoring pakketten: DreamWeaver, Visual Studio, MS SQL 2000, Access, Flash.

Komaan jongens, een beetje serieus zijn hé. Alle buzzwords opschrijven die u te binnen schieten (XPAD? of XPath?) is niet echt de beste manier om een jobadvertentie te schrijven.

En wat zal het werk precies inhouden?

  • Je ontwerpt en ontwikkelt geavanceerde e-commerce, e-business en community websites, waarbij je gebruik maakt van Server Side en Client scripting.
  • Je houdt continu de tendensen in het oog en houd je up to date door continue zelfstudie.
  • Je bouwt gaandeweg een bibliotheek op van scripts en objecten die je snel en efficiënt kan implementeren in nieuwe projecten.
  • Je werkt in nauw overleg met de Sales en Marketing medewerkers.

Tja. Is dat een senior-positie, dius met nog mensen onder u? Of een junior-positie? In een team van hoeveel mensen? Zal de persoon verantwoordelijk zijn voor de installatie van Linux? De configuratie van SQL Server? Het ontwerpen van Flash-dingen?

Grr.

Niet dat ik op zoek ben naar werk, verre van, maar toch. Grr.

3 reacties op “Eerste prijs”

  1. Die witte raven bestaan echt. Ze zijn echter met zeer weinig. Ik ken er een paar. En ze zitten allemaal in hetzelfde schuitje: eigen firma opgestart. Ze zijn niet zo (euh) dom om nog op zo’n vacatures in te gaan. Ze doen het gewoon zelf. En gelijk hebben ze.

    Maar je laatste inzicht klopt: als ze dan toch in zo’n firma gaan werken komen ze binnen de x maanden in een soort management positie terecht, ipv in een uitvoerende/bouwende positie, nml. offertes maken, pitchen, managen van het developers team,… Saai.

    Trouwens, buiten XPAD (wat als technologie niet eens bestaat, als je’t mij vraagt) staat er geen enkel buzzword in. Alles is vandaag de dag in gebruik, tried and tested. Alleen lijkt het wat veel voor één persoon. De witte raaf inderdaad. Maar ja, ze kunnen maar proberen he 🙂

  2. O, geen kwestie dat ze bestaanik zou me zelf in dit profiel kunnen terugvinden bijvoorbeeld 🙂

    Wat ik bedoelde met die buzzwords: ik had beter “technieken” of zoiets gezegd. Gaan ze écht zowel LAMP als ASP én ASP.NET én C# allemaal samen doen van ontwikkeling? En waarom er DHTML en HTML (in die volgorde) tussen zetten? En wat staat “MS SQL 2000” en “Access” bij “Authoring pakketten” te doen?

    Allemaal rode vlaggen die me zouden kunnen doen denken dat ze niet echt weten wat ze zoeken, of toch minstens dat personeelszaken niet weet waar het precies over gaat.

    Als ik een dergelijke advertentie zou moeten schrijven, zou ik vragen naar aantoonbare praktische ervaring met bijvoorbeeld LAMP, of .NET webapplicatieontwikkeling, of wat ze ook nodig hebben. En zou ik de functie praktischer omschrijven.

Reacties zijn gesloten.