Zoyeu zaniversère

Vannamiddag gaat Zelie naar een verjaardagsfeestje. Tussen twee en vijf.

Ik herinner me niet dat ik ooit naar een verjaardagsfeestje gegaan ben in de kleuterklas, mijn eerste verjaardagsfeestje was, even denken, in february 1977, bij Tony.

Toen was het een hele namiddag spelen, met een rondleiding rond de Vissersverkorting, en het eindigde met glijbaan spelen op een modderhelling achteraan de tuin aan het water. Toen mijn moeder ons (mijn broer en ik) kwam halen, zaten we ondergekoekt in modder.

Tegenwoordig zijn die feestjes heb ik de indruk veel beter georganiseerd. Enfin, ik zal het wel horen van Zelie zeker?

7 reacties op “Zoyeu zaniversère”

  1. Verjaardagsfeestjes bij ons thuis, dat was: pannenkoeken eten, limonade drinken en ravotten in de tuin. En als het regende: Twister spelen! So eighties… 🙂

    Op mijn eerste verjaardasgfeestje (in het eerste studiejaar) had ik wel per ongeluk het sleutelbeen van Johan gebroken tijdens een hevig spelletje ‘Tikkertje op den hoge’. Toen mocht hij een week thuisblijven van de dokter :s

  2. Bij ons waren verjaardagsfeestjes zo: Afspreken bij de Quick of McDo en dan 15 Magic Boxen of Happy Meals bestellen (meestal Happy meals bij Quick en Magic Boxen bij McDo, gewoon om de mensen te pesten hehe). Of als het een avondfeestje was bakten de ouders frietjes en werd er na het eten gedanst op Def Dames Dope, 2 Fabiola en vooral geslowd op Total Eclipse of the Heart en Eternal Flame van de Bangles. Jaja! Dat waren tijden!

  3. Ik denk dat ik tot mijn twaalfde nooit een fastfoodketen van dichtbij gezien heb, laat staan dat ik er verjaardagsfeestjes vierde 🙂 En zo oud ben ik toch ook weer niet (van ’79). Het zal wel iets met de boerenbuiten te maken hebben…

  4. ik weet nog dat ik toen ik een jaar of elf (nb bouwjaar 1977) was, naar een verjaardagsfeestje mocht in de Mac Donalds. Dat heel bijzonder, wij gingen thuis nooit naar de Mac donalds want dat was “geen echt eten” volgens de mama.
    Alleszins: het feest was van een rijk kindje in de klas -zo eentje dat op zijn plechtige communie een springkasteel in de tuin kreeg- en er werd nog een heel jaar over gepraat, daar in klas 5A van de vrije basisschool. Vreemd dat dat ondertussen de courante feestformule is geworden, vinnik.

Reacties zijn gesloten.