Moving the project forward!

Neen, niets te maken met puree (iemand? iemand? :), maar wel met het werk.

Productieve zondagavonden tegewoordig. Vorige week de geboorte van een event calendar, die op die ene week tijd behoorlijk gevuld is geraakt overigens, en deze week: een newsletter.

Ik wist wel dat we ooit een newsletter zouden moeten maken (bestaat nu namelijk nog niet, heh!), maar ik kreeg er mijn hoofd niet rond hoe het precies in de workflow in te passen. Ik bedoel maar: aankondigingen erin zetten is een beetje dom, dan kun je net zo goed naar de nieuwspagina gaan. En een evenementenkalender publiceren is ook al zo dom: die is achterhaald van zodra hij verstuurd is. Maar wat moet er dan wél allemaal in? Aan inhoud geen gebrek bij ons, maar hoe vermijden we dat er (a) veel bijkomende copywriting nodig is en (b) dat we als een marketingblaadje overkomen?

Ik kreeg een Aha-Erlebnis toen ik vorige week bij Alain (die trouwens een zeer mooie Typepad-nieuws-toepassing heeft staan—mijn eerste en tot nog toe enige keer dat ik andere dan triviale Movable Type templates gemaakt heb) op studietrip was. Zij versturen om de twee weken een digest van hun nieuwsweblog. En dat, bedacht ik toen, is ook wat wij ongeveer zouden kunnen doen:

 • om de twee weken
 • digest van het nieuws, maar dan opgesplitst in
  • aankondigingen van wat nog moet komen
  • en verslagen van wat is geweest
 • telkens
  • niet meer dan een paragraafje
  • met eventueel een fotootje
  • en een link naar meer detail
 • en een lijstje van de belangrijkste events de volgende twee weken, zéér in ’t kort
 • met een zeer korte intro vanboven
 • en een zeer korte unsubscribe en privacy en copyright statement en dergelijke vanonder
 • en Robert is uw nonkel

Simpel, sober, niet te veel spel, en zéker geen marketingjunk want daar heb ik een hekel aan (en we zijn verdorieniet in Amerika, gedimme!).

Waar de kalender nog min of meer in de oude layout van het intranet zat, beweegt de newsletter, die ik met een beetje geluk hetzij nu dinsdag hetzij nu donderdag zou willen verstuurd krijgen, zich een stuk meer in de buurt van wat de nieuwe layout van onze website zal zijn, due for launch één dezer weken.

Zoiets wordt het:

Coenewsthumb_1

Er is nog wat werk aan om het helemaal cross-browser (en, vooral, cross-e-mailprogramma) te maken, maar het is alvst met semi-propere html gedaan, en er komt geen navigatie in en dus geen uitklapmenu’s en dus wordt het allemaal een stuk eenvoudiger.

Dan moet ik nog eens ernstig kijken hoe ik subscriptions en unsubscriptions ga aanpakken (ouwe niet.net-asp? of meteen asp.net?), en hoe het precies gaat verstuurd worden (ik vermoed old skool genereren van de files en die dumpen in de outgoing dir van exchange server). En ook: eens onderzoeken wie het eerste nummer krijgt, of we ergens ene lijst e-mails hebben van mensen die ooit ergens expliciet een vakje gechecked hebben dat ze een newsletter willen. Ooit eens.

Als niet, dan houden we ons aan de letter van de wet op de privacy en zullen we het moeten rooien met een inschrijfformuliertje op de website. Of zo.

En o ja—ah the joys of netmarketing—ik zou eens moeten kijken waarom mijn newsletter, die nochtans alemaal relevante inhoud bevat, door geenenkele van mijn spamfilters geraakt 😀

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Ha! Galoot! 🙂
  Iedereen Optwerk vindt dat ik altijd zo goed gezind ben omdat ik voortdurend al fluitend rondloop. Niks te maken natuurlijk met één of andere gemoedstoestand, gewoon overgeërfd van Pappie. Alhoewel, nu ik er aan denk fluit ik meestal onbewust het openingsding van Thing Fish als ik toekom (vooral het koor is leuk: “Hey, they’re really dancin’, they’re on AUTO-DESTRUCT! On the floor, on the pipe, bouncin’ off-a the wall” en zo weiter. De mensen die daar zitten zou je er natuurlijk bij moeten zien. Misschien een geluk dat ze niet weten wat ik zoal aan het fluiten ben…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.