Safari

‘t Is een hele tijd stil geweest in onze tuin, maar het begint tegenwoordig weer te bewegen.

Roos

“Tegenwoordig” is eigenlijk letterlijk maar sinds een paar dagen: allerlei planten beginnen te schieten, de bladluizen die een hele tijd stil hebben gezeten beginnen weer te bewegen, en—best of all—gisteren zijn de eitjes van de Tegenaria tegen de venster van het achterhuis uitgekomen:

   

En ik vraag me zoals vaak af: zou ik de bladluizen doodnijpen? Of laat is ze zitten en hoop ik dat er dit jaar veel lieveheersbeestjes op af komen?

Roos

Het wordt dit jaar heel wat moeilijker om mijn tuinsafari-website te onderhouden, wegens niet meer alle dagen heel de dag thuis, maar ik ga toch mijn best doen. En het wordt interessant om zien wat er dit jaar bij komt in vergelijking met vorig jaar.

Vorig jaar rond deze tijd hadden we namelijk geen tuin. Vorig jaar hadden we tot in april een vuilnisbelt met bouwafval. En toch is het gelukt om toch redelijk wat beesten te hebben in de loop van de maanden na april.

En dus zouden we dit jaar ook beesten moeten krijgen die overwinteren, of die vroeger uitkomen. Ik kijk er enorm naar uit.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.