Cirkels

>Zucht<

Djutoch, djutoch, we blijven ronddraaien in cirkels. De situatie: ik probeer mijn tuinsafari-site die nu op http://safari.zog.org staat bij Exabytes en ColdFusion MX is langzaam maar zeker om te zetten naar een MediaWiki-ding, zoals dat dat op http://w.blaffeture.net staat bij Dreamhost in een LAMP-omgeving.

Niet zo moeilijk, zou een mens denken. Bij Exabytes een CNAME aanmaken die wiki.zog.org doet verwijzen naar w.blaffeture.zog, en dan bij Dreamhost ervoor zorgen dat er een VirtualHost entry bestaat op blaffeture.net die ervoor zorgt dat requests voor wiki.zog.org naar w.blaffeture.net gestuurd worden, juist?

Op http://w.blaffeture.net draait er een werkende website, op Exabytes draait er een werkende CNAME die naar de juiste dingen verwijst, maar toch loopt het nu al weken mis.

Eerst een bad_httpd_conf error, en dan verwijst wiki.zog.org plots naar godbetert http://www.pressepapiers.dreamhosters.com, een website die niet van mij is maar wel op dezelfde server staat, en dan gaat het weer terug naar bad_httpd_conf.

De laatste beweging is nu dat ze mij zeggen

We can only suggest that you contact your hosting provider to troublshoot this matter. The fact that http://w.blaffeture.net loads is an indication that  everything is fully operational on our end. Let us know if we can help with anything else.

Allez! Als ze daar hun VirtalHost dinges niet in orde hebben, dan gaat daar geen CNAME-wijziging aan helpen toch?

Aaargh!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Euh, ik snap niet echt wat je bedoelt, maar CNAMEs worden meestal best vervangen door A records, voor zover ik weet. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat het niet hoort om een mailserver achter een CNAME record te hangen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.