Hulp!

Allez, hoe moeilijk kan dat nu zijn? Het lukt nog altijd niet met die domeinnamen.

Ik heb ondertussen zowel een CNAME (wiki.zog org -> w.blaffeture.net) als een A record (gardensafari.zog.org -> 205.196.222.107, het IP waar w.blaffeture.net op draait), maar bij Dreamhost snappen ze het niet.

Als men nu http://wiki.zog.org intypt of http://gardensafari.zog.org, komt men terecht op het toestel waar ook w.blaffeture.net op staat. Veel meer dan dat kan ik niet doen bij Exabytes, waar zog.org staat, toch?

En dan moet er daar waar blaffeture.net drait toch alleen nog maar ingesteld worden dat wiki.zog.org en/of gardensafari.zog.org “opgevangen” worden door w.blaffeture.net, toch?

Ben ik nu helemaal verkeerd bezig?

‘t Is verdomme goed dat het geen missiecritische dingen zijn, gedomme.

7 reacties op “Hulp!”

 1. De virtualhost op blaffeture.net moet gewoon de originele .zog.org names hebben. Er moet dus in principe nerges gewag gemaakt worden van eender welk blaffeture.net adres in de Apache config…

  Denk ik.

 2. @Inferis: de Apache config moet wel degelijk de actuele domeinnamen kennen waarmee de site opgeroepen wordt, tenminste als er meerdere websites op één IP-adres staan, wat gebruikelijk is.

  @Michel: ik weet niet welke nameserver je gebruikt, maar ik vergeet soms het versienummer in het SOA record te verhogen (als ik rechtsreeks met een teksteditor in de records zit te veranderen in plaats van via de HTML-interface te werken, zo gaat dat onder Linux).

  Verder moet je ervoor zorgen dat ofwel de primary nameserver een notify stuurt naar zijn secondary nameservers, ofwel moet je de secondary nameservers zelf een reload laten doen. Als je geen van beiden doet of kunt doen, wees dan bereid een dagje of zo te wachten tot alles voldoende gepropageerd is. Zeker als je provider Telenet heet: die is daarvoor gekend. Eénmaal in de Telenet-DNS-cache, kan je het er niet meer uit wegkrijgen tot wanneer de TTL verstreken is. Het kan dus gebeuren dat een Skynet-user wel al je site kan raadplegen, maar een Telenet-gebruiker niet.

  Enfin, hierboven staan de tips die ik intikte vooraleer ik de diagnose gesteld had.

  Nu heb ik even getest:
  w.blaffeture.net en wiki.zog.org verwijzen beiden naar het correcte IP-adres, zowel op de nameserver van Exabytes als op mijn server in de VS als op mijn PC die via Easynet aan het net hangt.

  Het zal dus wel aan je Apache config liggen, want ik krijg een foutenboodschap “error id: “bad_httpd_conf”

  Maar als jij zelfs dat niet te zien krijgt én als je via Telenet aan het net hangt, dan ligt het aan de DNS cache van Telenet.

 3. Yep, dat is precies de diagnose die ik ook al zo’n week of twee geleden gesteld heb, en die ik laten bevestigen heb door Exabytes. Antwoord van Dreamhost is altijd iets dat rond de pot draait en verkeerd is, zoals deze van onlangs:

  So from their advise [ttz. Exabytes die ook zegt dat het aan de apache config ligt], we need to set up the wiki.zog.org subdomain in our system. This would not make sense as doing so would only create the subdomain in our system on another IP address that will differ from the current w.blaffeture.net domain.
  I apologies, but this does not seem to make any sense. When we ususally
  set CNAMES for customers who wish to have their domain point to another blogging software we simply set this up via our DNS. But this is for domains we host, and your situation is reverse so it should be your host who handles this so simply.

  aaargh!

  Ze snàppen gewoon niet dat er een correcte VirtualHost entry moet staan in de config witness deze van hen bijvoorbeeld=

  ======================
  We can only suggest that you contact your hosting provider to troublshoot this matter. The fact that http://w.blaffeture.net loads is an indication that everything is fully operational on our end. Let us know if we can help with anything else.
  =======================

  Gniiii!

 4. misschien moet je hen de pap in de mond geven, en hen zeggen dat het zo simpel is:

  ServerName w.blaffeture.net
  ServerAlias wiki.zog.org gardensafari.zog.org

  meer is het niet …

 5. Bijzonder grappig is bovendien, dat, wanneer je een google search doet op ‘bad_httpd_conf’ dreamhost als eerste in de resultaten verschijnt:

  http://www.google.co.uk/search?q=bad_httpd_conf

  En er daarna nog wel een paar verwijzingen naar dreamhost problemen in zitten. Bvb het tweede resultaat:

  “I made some domain changes with dreamhost—i.e. jon.madisons.com will immediately direct to smartbrother.org…knowing Dreamhost, it will cause a ‘bad_httpd_conf’ error at some point within the next 24 hours—so heads up.”

Reacties zijn gesloten.