Sonstiges

Ik zou mijn weblog dringend eens wat willen revampen.

De archieven trekken op niets, ik zou meer moeten gebruik maken van categorieën, het uitzicht steekt me ook al geruime tijd tegen, enfin, ‘t moet allemaal anders en beter. En TypePad begint meer en meer als een beperking aan te voelen dan als een hulpmiddel.²

En nu nog tijd vinden. Want ik wil eigenlijk ook wel mijn fotolog herbekijken. ‘t Is niet omdat er vandejaar nog maar een foto of drie-vier op staat dat ik geen foto’s gemaakt heb, wel integendeel. Het probleem daar is dat ik voor elke foto die ik er zet telkens een hele stapel stomme manuele operaties moet doen (opsnorren welke lens ik gebruikt heb, waar de foto was, wanneer hij genomen is, dat allemaal in de juiste velden van TypePad pleuren, de foto resizen naar de juiste grootte, uploaden, een omschrijving verzinnen, …)

Uiteindelijk kan dat allemaal beter in Flickr, en vandaar dat ik daar dan ook veel vaker foto’s zet dan op photo.zog.org.

En ik moet echt waar dringend iets doen aan mijn tuinsafari, want ik heb de foto’s van vorig weekend en het weekend daarvoor nog niet verwerkt, en er is alweer een volgend weekend dat er aankomt. En ook daar is het hetzelfde probleem: er moeten voor elke foto een stapel stomme manuele operatis uitgevoerd worden (foto resizen naar thumbnail en schermgrootte, watermerk erop zetten, invoegen op de pagina van het beest zelf, tekst bij verzinnen, onderschrift bij schrijven, invoegen op de homepagina bij het nieuws, invoegen in het archief, eventueel een archief voor de maand aanmaken, en alles in het Engels ook nog eens doen).

Uiteindelijk is dat allemaal beter te doen in MediaWiki, en vandaar dat ik het niet meer zie zitten na een lange dag op het werk om nog veel in Dreamweaver manueel te gaan zitten bronselen.

Zucht. Ik denk dat ik binnenkort een aantal knopen ga doorhakken.

Maar niet dit weekend: morgen naar museum en keukenwinkels, en maandag naar Oudenaarde. Blijft over: zondag. En ik moet nog levels naar boven in World of Warcraft.

Grrr.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.