Woord van de dag: vomiturient

Gekenmerkt door de neiging over te geven.

Ik ben niet meteen heel erg vomiturient, maar als ik bananenyoghurt drink uit de doos, en dan het laatste klakje alsnog in een glas uitgiet, en ik zie daar plots in de bodem van mijn glas in plaats van stukjes banaan een half glas wriemelende maden, ja, dàn…

9 reacties op “Woord van de dag: vomiturient”

 1. Een dode bromvlieg is zo misschien een miljard keer minder goor dan wriemelende maden maar kom 🙂

  Trouwens ook funny: mijn broer drink zo van die ice-tea van de Colruyt, met heelder pakken. We krijgen ze niet snel genoeg aangesleept. En dan gebeurt het natuurlijk wel eens dat zo’n pak iets langer uit de koelkast blijft dan eigenlijk zou mogen. Neem daar dan nog bij dat meneer geregeld “van den teut” drinkt, en je kan al raden. Soms kapt hij ice-tea in een glas en tuurt er 5 minuten aandachtig door, tegen het licht, om er zeker van te zijn dat er geen schimmelvlokken in zweven. Het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn dat hij beschimmelde ice-tea drinkt 😀

 2. Wel ik heb hier in Malaysia iets meegemaakt (nog viezer meen ik). Dus ik was een banaan aan het eten en eenmaal aan einde gekomen eet, zwelg ik dus de rest naar binnen. Nu, op dat moment merk ik dat de bananenpap op mijn tong blijkbaar tot leven begint te komen. Ik spuug dat dus onmiddellijk uit en wat zit er daar : WORMEN. Dus Massa’s kleine wormen, maden denk ik. Ik dacht al dat het wat anders smaakte, wat zuurder (wellicht excrementen van die maden). Tja. ik heb dan maar onmiddellijk mijn mond gespoeld met mondwater en beginnen gorgelen. Later wat rondvragen brengt me tot het eerste inzicht dat er hier dus in bananen,kleine wormpjes leven. Nog niet gevonden op het web wat dat precies is, maar wel al meegemaakt.

 3. Die ene keer dat ik tussen de gevulde tongrolletjes (diepvries van de Colruyt) een paar 6 cm lange wormen ontdekte was mijn apetijt toch ook wel over moet ik toegeven. Het bleken parasitaire nematoden te zijn. Wriemelen deden ze niet meer na hun verblijf in de vriezer…

  En voor de vijgenliefhebbers: vijgen worden bevrucht door het Vijgewespje, dat haar eitjes op de bloembodem van de nog prille vijg legt. Die eitjes worden dan omgroeid door de zich ontwikkelende vijg, en uit de eitjes komen kleine maden, die op hun beurt ontwikkelen tot kleine wespjes. Zonder wespje geen vijg, zonder vijg geen wesp. Persoonlijk ben ik niet zo zot van vijgen.

 4. Mijne heren, mag ik u er op wijzen dat ik dit blog tijdens mijn middagpauze dien te lezen.
  Die salami tussen mijn boterhammen begint er nu opeens wat vreemd uit te zien…

  I am not amused.

  😀

 5. Wij hebben een winkel in geel , in internationale voeding. Hadden daar een leuke leverancier voor , die had wat marokkaanse dingetjes. Erg in trek hier. Dus ook vijgen en dadels. Vandaag weer even daar heen geweest om ons assortiment weer aan te vullen. We zagen al veel producten met een niet zo lange houdbaarheidsdatum , het is nu 22 dec en sommige producten waren maar tot 31 dec houdbaar, Niks voor ons dus want wij moeten het weer VERKOPEN. Maar goed wat dingetjes genomen en naar onze winkel gegaan , terwijl ik de producten aan het prijzen was kwam ik aan bij de vijgen , tht 05072009 , moest te doen zijn….tot ik in een van de pakjes keek….MADEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het pakje viel uit mijn handen en schreeuwde naar mijn moeder : “MAM D’R ZITTEN MADEN IN DE VIJGEN!!!!!!!” . Een beetje de pakjes ondezocht en ze hadden dus gauw een plakkertje over de ECHTE houdbaarheidsdatum geplakt….ze waren eigenlijk maar goed tot 31-12-2007! 2 jaar over de datum dus……….mensen ik vind dit echt niet kunnen , dat je als groothandel zoiets verkoopt aan mensen die dat nog moeten verder verkopen! Als wij dit niet hadden gezien en aan iemand hadden verkocht hadden wij waarschijnlijk onze zaak kunnen sluiten met zulke reclame! Dus godzijdank dat ik deze walgelijke ontdekking heb mogen meemaken!!Ook echt geen denken aan dat wij ooit nog naar die groothandel gaan!!!!
  Zo ik heb mijn zegje gedaan….

Reacties zijn gesloten.