Vreemd.

Ik heb er één (ISSN 1780–1338);

En Bruno heeft er één (1781–4243):

(Nee, niet dat die streepjescodes er toe doen, maar geef toe dat het er professioneel uitziet 🙂

Maar Ine krijgt geen ISSN.

De truuk was, denk ik, om ons weblog voor te stellen als een electronische publicatie met een zekere regelmatige periodiciteit en een zekere geschiedenis. Zowel Bruno als ik konden aantonen dat onze “publicatie” al jàren zeer regelmatig “gepubliceerd” werd.

Als ik me niet vergis is het ook zo dat de naam van de publicatie verbonden is aan het ISSN, dus als dit hier niet meer “Tales of Drudgery and Boredom” zou heten, zou ik een nieuw ISSN moeten aanvragen, en idemditto als Bruno’s ding niet meer “volume12” zou heten.

Ik begrijp niet waarom Ine er geen krijgt. Zij heeft even aantoonbaar even lang en even regelmatig een electronische publicatie als Bruno of mezelf. En ze schrijft zeker beter dan mezelf, en wàt ze schrijft is zeker meer magazine-achtig (for lack of a better term) dan wat ik neerpoot, dat eigenlijk meer het midden houdt tussen stream of consciousness en dagboek en notablok.

De klassieke tekst is natuurlijk Joe Clark’s ISSN for weblogs, maar eens ze nee gezegd hebben, is het vrees ik vaak moeilijk om zo’n administratie op een ander gedacht te brengen…

For what it’s worth—ik stuurde deze aanvraag op 25 september 2003 naar de dame bij [email protected]:

Madame,

Est-il possible de recevoir un ISSN pour ma publication?
 
Données pertinentes:
 
– Titre: “Tales of Drudgery and Boredom”
– Publié quotidiennement depuis juillet 2002
– Langues de publication: Néerlandais, Anglais, Français
– Support: uniquement électronique
– Adresse web: https://blog.zog.org
– Editeur: Michel Vuijlsteke
– Place de la maison d’édition: Sint-Katelijnestraat 14, B-9000 Gent
 
Mes coordonnées:
    Michel Vuijlsteke
    Sint-Katelijnestraat 14
    B-9000 Gent
    courrer électronique: [email protected]
 
En attendant une réponse de votre part, je vous prie d’agréer, Madame, l’expression de mes sentiments les plus distingués.

Daar kwam op 23 oktober 2003 dit antwoord op:

Monsieur,

Le numéro ISSN pour votre publication électronique “Tales of Drudgery and
Boredom” est 1780-1338. 

Salutations distinguées

…en daarmee was de kous af.

Kijk, was ik nu Luc Van Braekel, ik zou nog even gewacht hebben met deze entry, ik zou de mensen van het Belgisch Nationaal Centrum ISSN in de Keizerslaan gebeld hebben en om verduidelijking gevraagd hebben, dan zou ik eventueel een advokaat die er iets van weet gecontacteerd hebben, Ine ook gecontacteerd hebben om te vragen wat ze precies gevraagd heeft, en dat alles in een interessante en gestructureerde post geschreven hebben, met een uitleg van wat ISSN is en dergelijke erbij, en onderaan een call to action als er reden toe zou zijn.

Allez ju, als iemand zin heeft om hier in te graven: zo moeilijk kan het niet zijn toch? Luc? Standaard?



Reacties

7 reacties op “ISSN”

  1. En je zou natuurlijk ook gewag gemaakt hebben van ongepaste inmenging vanwege de overheid, en dat je dat 23 jaar geleden ook al voorspeld had, en dat één of andere mythisch vrijdenkend platform er gelukkig zijn werk van aan ’t maken is. 🙂

  2. Insinueer je nu hier dat je er een gekregen hebt omdat je het in het Frans hebt gevraagd?

  3. Ik heb daar ook nog voor gekeken, maar ik ben er nu nog altijd niet uit waar zo’n nummer goed voor is. Een verhelderende uitleg zou welkom zijn.

    Groeten
    Schuppe

  4. @dof: goeie help nee, had het zo ver nog niet gedacht. Ik heb gewoon een mail geschreven aan de verantwoordelijke, en omdat die franstalig was, dacht ik dat het net zo beleefd was om in dezelfde taal een aanvraag te doen.

    @schuppe: nuttig om te stoefen natuurlijk!

    Waar nog voor? Eum, geen idee. Maar wel *neat* om te hebben 🙂

  5. @steven: een zekere >rofl< is op zijn plaats 🙂

  6. […] I always wondered how Michel and Schuppe were able to get their own ISSN code for their blog so I tried if I could do the same. I shot of an email to [email protected], keeping in mind the things Michel mentioned in this post. Since he’s been able to get an ISSN for both his blog and gentblogt.be I figured it’d be easy enough. I especially made sure not to use the word ‘blog’ but ‘electronic publication’ instead. […]

  7. […] I always wondered how Michel and Schuppe were able to get an über cool ISSN code for their blog so I tried if I could do the same. I shot of an email to [email protected], keeping in mind the things Michel mentioned in this post. Since he’s been able to get an ISSN for both his blog and gentblogt.be I figured it’d be easy enough. I especially made sure not to use the word ‘blog’ but ‘electronic publication’ in my carefully crafted request. […]