Persoonlijk

…of eigenlijk: helemaal niet. Precies wat te verwachten was: een standaardbrief van onze vrienden bij Google.

Hello Michel,

Thank you for your email regarding the action taken on your account.

We understand that you wish to receive specific information regarding the invalid clicks we observed on your account. However, due to the proprietary nature of our algorithm, we cannot disclose any details about how our monitoring technology works or what specifics we found on your account.

As you know, Google treats instances of invalid click activity very seriously. By disabling your account according to our policy on this matter, we feel that we have taken the necessary measures to protect our advertisers and to ensure that invalid clicks will not continue to occur on your site.

Publishers disabled for invalid click activity are not allowed further participation in Google AdSense. We appreciate your understanding.

Sincerely,

The Google AdSense Team

Bij zo’n dingen krijg je dus hetzelfde gevoel van machteloosheid dat de willekeur van een studiemeester of een persistent pestende medeleerling veroorzaakt—ik voel me helemaal terug als was ik dertien jaar oud.

Ik blijf wel mailen met die mensen, maar de specifieke reden van de actie die Google onderneemt zal ik wellicht nooit te weten komen. En ik blijf erbij: als Microsoft iets dergelijks zou doen zouden ze zich rapper of tel in een rechtbank bevinden—zoniet formeel dan toch zeker die van de publieke opinie.

Google is, for all intents and purposes, God in wat ze doen en laten met AdSense. Ze kunnen om het even wie afsluiten om het even wanneer, en ze hoeven er geen reden voor te geven. Uiteraard, ik weet wel dat ik ervoor getekend heb toen ik de “I Agree”-knop induwde, maar het blijft toch maar een vieze smaak in de mond achterlaten.

Aan de andere kant, zoals Russ Beattie zei: misschien zit er hier wel een interessant businessmodel in. Eens kijken…

Luc, redactie van Gent.blogt, ik zie dat jullie daar van Google AdSense-zaken staan hebben… mensen zou dat niet spijtig moest, tja, iemand het in zijn hoofd krijgen om daar toevallig elke dag een keer of duizend op zou klikken? Hé? Zou dat niet onfortuinlijk zijn? Verre van mij te suggereren dat ik zo’n mensen zou kennen natuurlijk!

Nu, om het over een volledig andere boeg te gooien, beste Luc, beste redactie, had ik jullie al gezegd hoe graag ik gift certificates van Amazon krijg? Gewoon ter info, natuurlijk, en geheel vrijblijvend!

😀

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.