Qix

Marcel Vanthilt is terug. Qix is terug.

Ik vond het vorig jaar een afgrijselijk slecht programma: het was bijzonder snel duidelijk wie er ging winnen, en dus werd het ook zeer snel zeer saai. Dat vonden ze bij de makers blijkbaar ook, want deze jaargang zijn er een aantal verfijningen toegevoegd. Gedoe met bewegende vakjes, en verplaatsen van vakjes en zo.

Ik had de indruk dat Marcel voor de eerste aflevering hoegenaamd niet voorbereid was—spelregels niet geheel duidelijk en zo—maar wie weet draait het wel beter uit dit jaar. We zien wel, vermoed ik.

In ieder geval zit het al snor met de vragen: vaak té gemakkelijk, dan weer soms té moeilijk, in orde, quoi.

Deze zat er vandaag in:

 • Wat zijn de bestanden die een website soms op de harde schijf zet van de server?
  • cookies 
  • pop-ups

Zo kan ik er ook nog wel een aantal verzinnen:

 • Hoe heet de taal waarin websites geschreven zijn?
  • C++
  • Dreamweaver
 • Hoe heet de laatste versie van Photoshop?
  • Photoshop 2003
  • Photoshop MX
 • Heveel is 1000 kilobit?
  • 1 Gigabyte
  • 1 Megabyte

Zucht.

Overigens: wat was er precies aan de hand tussen Vanthilt en Serge Simonart? Ik lees de rioolbladen niet meer (vooral wegens niet meer in de GB komen elke dag, anders zou ik wel op de hoogte zijn natuurlijk), en ik heb dat blijkbaar helemaal gemist, maar ik heb een tijdje geleden opgevangen in Humo dat er redelijk wat bitcherig gedoe over en weer was—wijs!

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. Dat gedoe had te maken met Eurovisie Songfestival. Bij de vlaamse voorronden, ten tijde van Xandee, Biba Binoche etc zaten in de jury: Marcel Vanthilt, Serge Simonart, Dana Winner en nog een kerel met een kaal hoofd van wie de naam mij ontsnapt. Het was begonnen als een beetje heen en weer steken geven, je kent dat wel: “In tegenstelling tot wat Serge vindt, kan ik zeggen dat ik het wél heel goed vond, etc etc”. Ik weet niet meer wie er mee begonnen was, maar het is ge-escaleerd, tot in de kranten en weebladen toe zaten ze op mekaar te kankeren. Om een goede vergelijking te maken: het begon zoals Felice en Herwig Van Hove in 1000 seconden soms ruzie maken, onschuldig en overduidelijk ‘voor te spelen’, maar het eindige heel wat serieuzer.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.