Safari

Het is nog niet zeer efficiënt, voornamelijk omdat de nieuwe site redelijk leeg is voor het moment, maar het is toch al vele keren eenvoudiger dan met mijn andere website.

Vandaag minstens één reeks foto’s gemaakt waar ik content van ben, van een kraamwebspin. De Pisaura mirabilis is al een tijdje mijn favoriete spin. Het beestje heet kraamwebspin omdat ze haar eieren in een bal onder haar eigen lijf draagt tot ze uitkomen. Ik had ze nog nooit gezien met een zak eieren, alleen met uitgekomen eitjes vorig jaar, en dan passim zonder eieren in de buurt.

Vandaag was ik bij mijn ouders, en in de brandnetels in de buurt zag ik plots een grote geelachtige bal wegschieten uit een opgerold blad. Ik dacht eerst dat het een groot geel kogelspinachtig ding was, maar toen zag ik er nog één zitten, en kon ik een luidkeels yes!! niet onderdrukken: een kraamwebspin met eierzak!

Pisaura

Ze zag er eigenlijk helemaal niet uit zoals ik ze verwacht had, van alle foto’s op het internet. Veel meer gecontortioneerd, en ook wel beweeglijker dan het er uitziet:

pisaura

I’m positively chuffed.

Och ja, en voor de rest: de weelde van een echte tuin natuurlijk hé. Met beesten zo ver het oog reikt, van kleine vliegjes zó lelijk dat enkel hun moeder ze graag kan zien…

vlieg

vlieg

…tot eigenlijk niet eens lelijke vliegen, zoals deze prachtwapenvlieg (niet dat ze nu weer zó prachtig is, da’s gewoon zijn officiële naam):

wapenvlieg

…tot praktisch volledig rode HAXen:

harmonia axyridis

…en minuskuul kleine kevertjes:

kevertje

Ah, great stuff.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.