Uiyngk?

Kan iemand me dit uitleggen?

Prijs voor e-handling

In de Decascoop staan er computers waar men tiketten kan kopen. Als men een tiket koopt aan zo’n computer, spaart de Descoscoop een werkkracht aan de balie uit, en gaat het verkoopsproces sneller.

Door die twee dingen verdient de Decascoop geld.

Moeten wij dan opdraaien voor de “handling”-kosten? En wat is dat precies? Ogone of zoiets?

Bah.

Doe mee met de conversatie

14 reacties

 1. Wat dat precies is.Wel,Extra geld uit iemands zak halen. En zoals je het zelf reeds schrijft, kan het nog goedkoper voor Kinepolis? Het personeel verdient daar ook al niet te veel, en nu dit. Waarschijnlijk dient het om hun computer zo vlug als mogelijk af te schrijven.

 2. Als ik het goed begrijp, is het e-handling systeem van Kinepolis kanaal-onafhankelijk opgezet. Dat wil zeggen dat het zelfde systeem gebruikt wordt voor de betaling aan de automaat in de bioscoop zelf, als via internet, als via de benzinestations (bestaat deze distributie nog ? vroeger alleszins wel).

  Dus ja, ik vermoed dat daar een extra kost bij komt kijken – niet alleen Ogone, maar ook Bancontact, en het systeem op zich.

  Dit neemt niet weg : het voelt als het uitpersen van een citroen tot de laatste druppel. Je hebt gelijk, Michel, de verkoop van het ticket aan de kassa is m.i. duurder voor Kinepolis dan de verkoop aan de automaat. Gezond verstand dicteert dat je dan probeert je klanten met een prijs-incentive naar het goedkoopste alternatief te sturen. En toch…

  Langs de andere kant – wij, klanten, pikken het. We gaan massaal aan die automaat staan.

  Ik las ooit eens een Q&A over prijszetting voor webdesign : “How much can you ask for a website ? As much as you can get away with.”

  Kinepolis “can get away with it” om hiervoor extra te rekenen.

 3. Nu ik het weet (was me nl. voordien nog niet opgevallen) zorg ik er vanaf nu wel voor genoeg cash bij te hebben.
  En de reden waarom de klant het over het algemeen pikt, is omdat we geen geduld meer hebben: er zijn zoveel automaten waardoor de rijen wachtenden daar veel korter zijn. “Onthaasten” is hier dus wel op zijn plaats: waarom moet het eigenlijk zo rap gaan als het uitgangspunt van een avondje bioscoop juist ontspanning is?

 4. De enig truc om die dure toegangsprijzen in de Kinepolis te vermijden (inderdaad tamelijk grof dat je aan die terminals die ‘handling’ kosten krijgt aangesmeerd), is op voorhand zo’n mapje te kopen met 10 filmtickets, dat kost 60 euro meen ik en is een jaar geldig.

 5. En ik die dacht dat betalen met BC voor de handelaar (in dit geval Kinepolis) toch zeker een veilig syteem is, en minder extra kosten met zich meebrengt (qua veiligheid, bewaking van hun cash). Het zal waar zijn wat Sandra zegt, we willen dat het vooruit gaat, en we hebben geen tijd meer voor te wachten. Maar Kinepolis weet dat duidelijk ook.

 6. En dan zijn er bedrijven als Easyjet, die je korting belovenm als je online betaalt, maar die korting weer grotendeels weg haalt door kosten in rekening te brengen voor credit card betalingen…

 7. De reden waarom een toelage gevraagd wordt is om te vermijden dat de klanten van de decascoop te veel zouden gebruik maken van de betaalterminals, wat verklaart waarom ze het gebruik daarvan wat de-motiveren door de prijs hoger te zetten. Daarnaast biedt het automaat een betaalfaciliteit voor als de loketten gesloten zijn. Aangezien een bediende aan het loket ook betaalt wordt door de klant, gaat dezelfde redenering op voor de klant. De klant betaalt voor service. Niets is gratis, alles wordt via omslagsleutels in het eindproduct verrekend. Binnenkort zullen de klanten die altijd klagen over deze service dan ook niet meer toegelaten worden in de zalen, maar in aparte ruimte naar een dvd-rom kunnen kijken, wat dan weer een markt-opening cre-eert voor dvd-verhuurders. Voor meer klachten gelieve de weblog van de decascoop en de familie die het complex beheert te contacteren. Ik kan iedereen verzekeren dat het die mensen geen zak scheelt wat men over de decascoop denkt, als het geld maar binnenkomt.

 8. wat betekend oftewel wat houdt betaalterminasl eigenlijk in. Mijn vraag is dus nu wat betekend of wat houd betaalterminals per filialen in?

  BEDANKT BESTE MENSEN

 9. Hoi,

  Eventjes melden dat het systeem van het elekronisch betalen bij Kinepolis in het begin gratis was. Ze maakten hieromtrent veel reclame en toen was je ticket zelf goedkoper dan aan de balie. Enfin nu zijn de ticketprijzen (vanaf sept 005) nogmaals verduurt en mogen we in het complex te KOrtrijk nu ook al betalen om je wagen te parkeren. Waar gaat dit naartoe? Bekijk de bezoekerscijfers van Kinepolis op http://investors.kinepolis.com/index.cfm?PageID=15850&Language_code=NED en merk op dat deze dalen. Het mindere aanbod zal hier voor iets tussenzitten maar het prijskaartje zal ook wel voor een negatief effect gezorgd hebben.

 10. Onlangs met 3 vrienden naar metropolis in A’pen geweest. in één keer 4 tickets gekocht aan de kassa. 4 keer 0.50 euro handeling betaald. Ik zoek wel een andere cinema in het vervolg!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.