‘t Gaat vooruit

Vandaag op het werk de internetsite een nieuwe layout gegeven. Voorlopig alleen nog maar in betaversie, want er moet nog veel gebeuren.

‘t Is gelijk altijd met dergelijke zaken: de mensen aan wie ik het toon hebben de indruk dat het moeilijkste nu wel over is, omdat de pagina’s er al helemaal anders uitzien. Maar helaas: dat is misschien wel 90% van de website op het eerste gezicht, maar in feite is misschien maar zo’n 10% van het werk gedaan.

Nu moet ik nog allerlei navigatie-uitzonderingen inbouwen (pagina’s op “niveau één” die dat eigenlijk toch niet echt zijn, een boomstructuur die eigenlijk een netwerk is, een structuur die eigenlijk niet intern consistent is, dat soort dingen).  En ook een nieuw systeem van related links. En ook een manier om die dingen allemaal te beheren.

En ook een nieuwe event calendar, en een nieuwe news-functie. En misschien ook eens kijken of ik de publicaties niet in een database kan krijgen, en of… aaaarrgh!

Ondertussen en daarnaast komt de ontwerpster maandag terug van vakantie, en kunnen we aan de uitwerking van het intranet beginnen. Hoezee!

Enig probleem is dat op mysterieuze wijze mijn laptop niet meer op de ontwikkelserver mag, en dat ik nu dus van thuis uit zou moeten zitten programmeren via remote desktop naar mijn desktop. Niet ideaal, of eigenlijk: zelfs helemaal niet te doen.

Er zal dit weekend niet al te veel van in huis komen

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Zo herkenbaar! Dat handjevol ‘speciale’ pagina’s waarmee je systeem geen weg weet, en het een kwestie wordt van zo elegant mogelijk te foefelen 😉

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.