VBScript begod

Wie had dat gedacht, dat ik ooit nog in bog standard VBScript ASP zou zitten ploeteren?

En zelfs van die aardige zaken in de zin van

do while (iets)
   if (teenoftander) then 
      'doe dingen
      exit do
   end
 
   'doe andere dingen
loop

How the mighty have fallen, zei hij niet gespeend van enig ironisch leedvermaak 😀

Nee, eigenlijk: ‘t is wel fijn om doen. Er is niets moeilijks aan en er zijn niet echt verrassingen, ‘t is een beetje gelijk van die gemakkelijke kruiswoordraadsels oplossen. Iets waarvan je op voorhand weet dat het allemaal opgelost raakt, en waar je niet veel over moet nadenken, maar dat je wel als hobby zou kunnen doen.

Het ambetante is natuurlijk dat, in tegenstelling tot kruiswoordraadsels, programmeren niet echt altijd een einde heeft. En dat van die heel erg eenvoudige projectjes-van-een-paar-uur de neiging hebben om zeer snel veel te complex te worden.

Maar goed. Genoeg gedaan voor vandaag. Nog een aflevering van Firefly (de voor-voorlaatste dacht ik) bekijken en dan slapies. En morgen blijgezind verder doen, hoera!

2 reacties op “VBScript begod”

  1. VBScript is goed voor simpele code, maar vanaf dat je een beetje ingewikkelde dingen wil beginnen doen geraak je wel eens vast, hoewel die limieten ook wel aan het ASP framework liggen en niet noodzakelijk aan VBScript.

    Ik gebruik veel liever JScript als scripting taal (server side bedoel ik), of beter nog een combinatie van alletwee (VBScript + JScript).

Reacties zijn gesloten.