ASP?

Zegt Vincent:

*draait zich in bochten en let goed op dat dit niet als een aanval gezien word*
Zeg, is er een reden dat je ‘klassieke’ asp gebruikt? Just wondering, echt waar. Pure interesse. *meent het echt*

“Draait zich in bochten”? Allez gij!

Ik zou gevraagd hebben: “waarom in deze perdiode van propere objectgeoriënteerdheid en dotnet dan wel java dan wel ruby dan wel [insert real programming language of choice] houdt gij u bezig met oubollige asp? en meer nog: waarom die hersendode vbscript? en terwijl ik bezig ben: de fout die gij beschrijft zou toch om het even welke halfdegelijke programmeur nooit tegengekomen zijn als er een option explicit zou aan te pas gekomen zijn?”

Eum, wel. De bestaande website was in asp/vbscript. En ik was vertrokken van het principe dat ik niet veel ging aanpassen, in principe eigenlijk enkel de lay-out. In afwachting van budgetten en zo om het degelijk met een CMS aan te pakken en zo.

Het is een beetje uitgelopen, vrees ik. Niet echt drastisch, maar het is toch meer geworden dan ik had gedacht te doen een week of twee geleden. Hoedanook: de uiteindelijke nieuw geprogrammeerde site zal in .NET zijn, maar voorlopig blijf ik voor het gemak maar verder doen in ASP/VBScript.

Maar.

Dit gezegd zijnde.

Het maakt voor mij eigenlijk hoegenaamd niet uit in welke taal iets geschreven is. Platformen maken wel uit, da’s een zaak van support: stel dat we alles in LAMP zouden gaan doen terwijl we op het werk voor al de rest een klassieke Microsoft/Windows-shop zijn, dan zitten we met een probleem.

Maar voor de rest: ik heb recent websites gemaakt in ASP/VBScript, .NET/C#, .NET/VB.NET, ColdFusion MX en PHP. In al die talen is het mogelijk om propere dingen te doen en om afgrijselijke dingen te doen. In sommige talen gaan sommige dingen gemakkelijker en andere dingen moeizamer, da’s zowat alles.

Enfin, vind ik toch. In grote lijnen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.