Linkse verzuring

En o ja, trouwens: fijn staaltje “aanval is de beste verdediging” van het Vlaams Blok En Gerelateerde Rechtsachtige Groupuscules. Consistent over alle media heen tot op het internet, wordt alles wat in hun ogen “links” is en ook maar iets zegt dat tegen hun schenen schopt, aangesmeerd “verzuurd” te zijn.

Doet me denken aan een scène op een lagere school—

Kind A: yo B, gij brilsmoel, vetzak, puistenwezen, moederskindje, stinkzak, vuilaard, zweetvoetokselgeur, lalala, gij varkenssmoel ik kak in uw wezen, en uw moeder is een hoer en gij zijt een schurftig scrotum van een aambeienreetkever!

Kind B: gaat ‘t gedaan zijn ja? en daarbij, gij zijt nen onbeleefderik!

Kind A: Meester meester! B die is verzuurd bezig!

Doe mee met de conversatie

15 reacties

 1. Take it easy. Wat is er nu aan de hand? Iedereen die een beetje nadenkt, kan vermoeden dat zowel VB als Bush over hun hoogtepunt heen zijn. Er is geen reden om je verstand te verliezen als je om je heen mensen ziet die de wereld niet beter maken. Helpen de bedenkingen van 9 en 10 september het leven van andere mensen aangenamer te maken? Ware het niet beter ze allebei te wissen? Daar is nog niemand aan gestorven.

 2. @TV. Was het niet ‘Steven Sterk’ die dat begrip gelanceerd heeft? Het VB heeft dat begrip in ieder geval alweer eens goed gerecupereerd. Proficiat! Meesters in desinformatie, gefundeness fressen voor de massa.
  Ach ja je doet je job, en niet slecht. Jammer dat het voor ‘the dark side’ is.

 3. Iedere keer als ik naar het betoog van het VB luister komt het woord: ‘Perfiede’ in me op. Zoals in:
  Perfidy comes from Latin perfidia, from perfidus, “faithless, treacherous, false,” from per-, “through” (perhaps connoting deviation or infringement, or perhaps explicable by qui per fidem decipit, “who through faith or trust deceives”) + fides, “faith.”
  en ook:
  Having just fought a war to get rid of a king, the framers had “the perfidy of the chief magistrate” clearly in their sights when they included broad grounds for impeachment.
  In het VB’s geval is het de ‘common sense’ of het Vlaamsch Boerenverstand die ze bespelen. heel goed gedaan tot hiertoe, helaas.

 4. Y al mar, espejo de mi corazón,
  Las veces que me ha visto llorar
  La perfidia de tu amor.

  That mirror of my aching heart, the sea,
  My tears so many times did see
  Recounting all your treachery.

  Tranen in mijn ogen. Dankjewel, Michel !
  Humf, alweer.
  Wat zouden we zijn zonder ‘andersdenkenden’?
  Mosssels.

 5. Begrippen als Links en Rechts zijn voorbijgestreefd en hebben zelf nooit echt goed dienst gedaan. Oplapmiddelen als economisch rechts en ethisch links zijn even absurd.

  Mensen kunnen moeilijk in hokjes geplaatst worden.

  Toch merk ik een polarisatie op zowel in België als in Blogland.

  Op uw site lees ik vooral “zogezegde linkse’ commentaren (mijn excuses voor het cliché) en op LVB zijn site rechtse commentaren. (weeral een cliché)

  Om de mensen uit hun grote gelijk te halen is het best eens uit de vertrouwde wereld stappen.

  Aan Haloewie: helaas is het blok nog lang niet over zijn hoogtepunt. Er zullen nog veel zwarte zondagen zijn.

 6. ‘Begrippen als Links en Rechts zijn voorbijgestreefd’ hmm, tuurlijk. Wat dacht je van Goed & Slecht? Ook onnozel. L & R In de boekenbijlage van De Morgen op woensdag gaat die discussie al een tijdje. Je kan een rechtse zak zijn en er toch ‘linkse’ gedachten op nahouden. Achja, alweer zo een term om het ‘de mensen’ gemakkelijk te maken. Hokjesmentaliteit.

 7. Geheel ter zijde
  Is ook niet echte objectief, spreken over rechtse “zak”. Ik zou evengoed zonder enige ratio kunnen spreken over linkse lul. Doch ik doe dit niet maar laat liever de discussie open.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.