Airco stories

Air conitioning: altijd leute. Tegenwoordig heb ik er geen nood aan: mijn bureau is koel genoeg, en als het niet koel is, kan ik een venster openzetten.

Op mijn vorig werk hadden we er overal, en het was serieus nodig. Content dat ik daarvan was! Twee locaties voor de laatste locatie waar we zaten, zat ik onder een eternit plat dak, en het werd in de zomer stikkend heet.

Ik denk dat het uit reactie tegen de hitte van de Burggravenlaan was dat ik de airco in de Dendermondsesteenweg in mijn eigen bureau bijna altijd op ijzig koud zette.

Maar in serverkoten is het niet altijd evident. Ik heb het nog meegemaakt, op locatie nummer 2, in de Ham, dat er een klein plasje water aan de deur van ons serverkot lag.

Tiens, dacht ik, een plasje water. Wat zou dat zijn, vroeg ik me af.

Een plasje water tegen de deur van het serverkot, ‘t is te hopen dat het niet binnenloopt in het serverkot zelf.

Misschien eens een dweil gaan halen en tegen de binnenkant van de deur leggen?

Ah. Euh. Deur open: heel de vloer van het serverkot nat.

Damned, denkt een mens dan. Water op de vloer! ‘t Is te hopen dat het niet in de draden zit!

Eum. Ah. Blik naar links: het rack is nat. Blik naar boven: héél het rack is nat, en alle servers in het rack staan te druppen.

Wat bleek? De airconditioning was dichtgevroren. Niet genoeg kracht, en oververkoeld. Een groot blok ijs, en dat was dan beginnen smelten, enfin: alles zat onder.

‘t Is alsnog goed gekomen, die servers konden blijkbaar tegen wat vocht. Maar ‘t was wel even schrikken.

memories server

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Zucht, ik was net die hele nachtmerrie vergeten. En nu komt het allemaal terug … met de extra mobiele airco op het serverkot gericht, en de emmerkes om het “druppen” op te vangen, … en die ene AIX server, en prime.exe, en die server van Frans D.,…
    Eigenlijk waren dat toch allemaal spannende tijden… goede verhalen voor laat op de avond…

  2. Nachtmerries vooral maar de resultaten zijn er pas ‘s morgens wanneer je in een veel te heet serverkot binnenstap en merkt dat de helft van de servers in thermal shutdown staan, een ander kwart rustig verder ronkt maar met fans op 120% en een ander kwart die er eigenlijk niet te veel last van heeft.
    Nog erger natuurlijk als dit net na het weekend is.
    Hoe dan ook, een 24/7 serverkot heeft een 24/7 airco nodig en dat wordt er toch vaak iets minder gemakkellijk door gekregen dan een super top notch server.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.