Ach ach

It were one o’ them things again.

Op het perron van Sint-Pietersstation stond er iemand die me bekend voorkwam. Van vroeger op school? Van in de rechten?

Het staat me bij dat ik hem ook al op de televisie gezien had, op het joernaal als ik me niet vergis—dus veel kans dat het iemand uit de rechten was. Misschien wel uit de rechten én van op school?

Een andere mens zou er dus gewoon naartoe geweest zijn, de hand uitgestoken hebben, en iets gezegd hebben in de zin van “Hallo—sorry, maar kan het zijn dat ik u ergens van ken?”

Maar neen dus, want godweet kende ik die mens eigenlijk wel? Sam, denk ik dat zijn naam is. Maar was het niet iemand die ik alleen maar uit de verte kende dat mensen hem kenden die ik kende van kennen mensen kennende via-via?  Of was het misschien (niet zeer onwaarschijnlijk) wel iemand waarmee ik hoegenaamd niet overeen kwam?

Afijn. We hebben tussen de perrons van Sint-Pieters en Dampoort een keer of vier oogcontact gehad. Maar tot zover dus. De volgende keer misschien.

beschaamd memories

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Wel ironisch dat die mens dan net ‘Sam’ heet. “Hoe reageer je als je een oude kennis meent te herkennen op het perron, maar je bent niet zeker of hij het is”. Allemaal SAM, blabla, weet je wel.

 2. Dit scenario ken ik heel goed.
  Ik denk altijd maar zo: ík zeg niks, maar die andere persoon zegt óók niks tegen mij.
  Dus: ofwel kent zij/hij mij écht niet ofwel maakt het niet uit of ik iets zeg, want hij/zij zegt ook niks. Kan je nog volgen?
  Either way, ’t is maar een truukje om me minder schuldig te voelen als ik tegen iemand niks zeg. 🙁

 3. was het misschien sam de graeve, bedenker /producer of zoiets van “De Slimste Mens” en in die hoedanigheid onlangs in Koppen te zien? Is ook van Gent en zat volgens mij ooit op Sint-Barbara?

 4. @gvd: een bel rinkelt. Heel erg vaag, en het zou wel eens kunnen. Ik dacht niet dat hij afgestudeerd is van Sint-Barbara, maar hij is gelijk mij ook geboren in 1970–misschien dat ik er ooit nog mee in de klas gezeten heb.

  Geheugen, een vuile beeste als het u in de steek laat. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.