Politiek

Kom het tegen. Jeroen Vanden Berghe, broer van Kristof, allebei ex-medeleerling op Sint-Barbara waar ik me ze vooral als scouts herinner, is stedelijk voorzitter van de CD&V Oost-Vlaanderen Gent. Samen met Geert “cantor” Lambert en Senator “ook van Sint-Barbara” Van Quickenborne en Freya “EYP” Vandenbossche zijn dat nu al minstens vier mensen in de Hoge Politiek die ik in, ahem, geheel andere omstandigheden van dichtbij heb meegemaakt.

O, en niet te vergeten Tanguy Veys natuurlijk, de enige vlaamsblokker die ik ken, zowel van school als van universiteit. Persoonlijk een hoogst aimabel man, en al kan ik het echt niet méér oneens zijn met zijn politieke standpunten, dat wil niet zeggen dat ik hem geen goeiendag zeg als ik hem op straat tegenkom.

En dat ik ook nooit die keer zal vergeten dat op de eerste dag van het academiejaar de extreem-rechtse studentenvereniging niet binnen in de Blandijn mocht en dan maar op e trappen en tussen de twee glazen wanden bleef. De extreem-linkse verenigingen mochten wel binnen, maar die waren zó saai dat ze hun eigen strijdliederen niet eens kenden.

Waarop Tanguy de internationale aanhief.

Magistraal.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Uit “the best of techtalk” (boekje voor geeks):

    Zoontje zit op de computer, met tong uit de mond.
    Mama: “Tommy!! Stop googling yourself!!”
    Tommy: “Sorry mom…”

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.