Tags, tweede poging

Na een tip van Herman van Wereldkeuken: Ultimate Tag Warrior vervangen door Taggerati.

‘t Is inderdaad verre van perfect, en ik heb er ook nogal wat prutswerk aan gehad om het aan de praat te krijgen, en eens het aan de praat was, om het er een beetje naar mijn zin te laten uitzien, maar alla.

Ik weet eigenlijk niet of ik er wel gelukkig mee ben: de tags zitten in de post zelf, as opposed to in een afzonderlijke tabel in de database zoals bij UTW. Of eigenlijk: ze zitten in beide. Om tags toe te voegen aan een entry moet je ze in een <tag /> of een <itag /> tag zetten—respectievelijk zichtbare en niet zichtbare tags, en bij het submitten wordt dat dan in de database gesmeten en dingen.

Probleem daarmee is dat er in elke post met tags van die nonsens-inhoud in staat, die er blijft in staan als ik die tag ooit wegsmijt. Er gemakkelijk uitgeparsed natuurlijk, maar toch. Niet-validerende, niet-semantische code. Allez ja, eigenlijk dus wél, maar toch. Bleh.

Wél fijn daarentegen, is dat de tags-overzichtpagina relatief proper is, en dat tag-pagina’s zelf ook relatief wijs zijn.

tagsweblog

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Ik heb net een plugin gehackt die een tags veld toevoegt onderaan de post-editor in WP waarin je tags gewoon kan intypen, gescheiden door spaties. Die tags worden in de metatabel bewaard.

    De Taggerati-plugin heb ik aangepast zodat hij zijn tags niet meer gaat zoeken in de post-content maar in de metatabel.

    Natuurlijk staan de tags nu zowel in de metatabel als in de Taggerati tabel maar het is ook maar een hack. Als alle tag-plugins voor WP nu gebruik zouden maken van een vast metaveld zou je zo wel gemakkelijk kunnen switchen van plugin 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.