Plugins

Um ja. Ik heb wat achter de schermen geprutst op mijn weblog. Het werkt hier met WordPress 2.0.2, en de volgende plugins, in alfabetische volgorde:

Brian’s Latest Comments zorgt voor een nuttiger commentaaroverzicht dan gewoon “latest comments” chronologisch:

Brianscomments

Gravatar zet icoontjes naast comments (stel uw eigen icoon in op Gravatar.com—dat lukt meestal zonder problemen, behalve als uw naam Sandra Pattyn is):

Gravatar

Dunstan’s Time Since. Nutteloos, en ik denk dat ik het er eerstdaags weer af smijt. Toont de tijd sinds de entry gepost werd:

Timesince

SparkStats. Ook nutteloos, maar wel grappig om zien, en sparklines zijn natuurlijk tot nader order nog altijd cool. Geeft een combinatie van het aantal posts en het aantal comments op die posts:

Sparstats

Ultimate Tag Warrior onder meer om keywords, erm, tags, aan posts te verbinden:

Tags

…en om tag coulds te genereren en zo:

Tagcloud

Unformatted om in sommige oudere posts te vermijden dat WordPress automatische formattering doet en/of automatisch “van deze” aanhalingstekens plaatst.

WP-PostRatings, ook al in de categorie “nutteloos maar wel wijs”. Laat mensen hun gedacht geven van één tot vijf over elke post.

Ratings

Die laatste is de meest recente, en wellicht ook de meest nutteloze van allemaal: niet alleen kan het me niet echt schelen, maar ook en vooral het is compleet irrelevant. Want waar staan die ratings eigenlijk voor? De mate waarin men het eens is met wat ik zeg? Hoe wijs iets is? Hoe mooi een foto? Hoe goed geschreven (ha!) een tekst? Hoe nuttig iets is?

Nee: compleet stom, die plugin. Maar wel wijs dus. En ‘t zou nóg wijzer zijn met ajax en dinges. Ik denk dat ik het er voorlopig wat laat op staan.

8 reacties op “Plugins”

 1. Hallo Michel,

  Doe jij iets speciaals om WordPress met Blogjet te laten werken?

  2 issues:
  – sinds WP versie 2.0 werkt de “extended entry” niet meer (maar die gebruik je niet, toch niet op deze blog?)
  – als je Blogjet en WP (zonder de wysiwyg editor) na elkaar gebruikt, is de layout om zeep.

  Maar je hebt daar geen last?

 2. Ik had WP-PostRatings gisterenavond geinstalleerd, vanmorgen een hele bazaar ratings maar … allemaal van bots. 🙁 Ook als ik zelf een rating geef, krijg ik een dubbele rating op die post van googlebot?!? Voorlopig opgelost met een primitieve blacklist.

Reacties zijn gesloten.