Parelvissers 4

Nee, ‘t wordt er voor mij niet beter op.

Kabbel kabbel. Het kabbelt maar voort.

Ik word er noch warm noch koud van. Het acteerwerk: meh. De regie: meh. Het verhaaltje: meh. De personages: bleh.

Ik zou niet weten, zelfs nu net na een aflevering wie precies Dick en wie Xavier en wie Guido is, en wie er nu eigenlijk weer met wie naar bed ging en waarom.

Ondanks het feit dat ik afleveringen twee en drie nu al elk twee keer gezien heb. ‘t Was wel telkens met een half oog, en dat zegt voor mij al genoeg. Ik heb echt geen last met dingen waar men moet nadenken. Maar ik heb wel graag dat ze mij bij de keel grijpen. En dat is hier niet het geval.

Ik kijk naar televisie met de computer naast mij. Goeie televisieprogramma’s slagen erin om mij van het internet, mijn werk, mijn lectuur, het nieuws, e-mail, skype, msn en jabber weg te krijgen. Dat doen de mannen van Woestijnvis deze keer niet.

Misschien moet ik wel eens mijn computers allemaal afzetten en nog eens kijken van het begin af.

Maar ik moet zeggen: ik kijk tegenwoordig in het gaan naar en terugkomen van het werk op de trein naar Lost, en da’s toch echt wel andere koek.

En als het uiteindelijk gaat uitdraaien op aardigheidjes als “de eindgeneriekmuziekjes waren van mannen die zelfmoord gepleegd hebben” of “het vierde woord in elke aflevering  maakt een zin en daarin zat de uitleg”, of “in de dialoog tussen X en Y zat een acrostichon verwerkt”—bleh.

14 reacties op “Parelvissers 4”

 1. Lost is andere koek, en de tweede reeks is zo spannend dat ik ze allemaal achtereen heb gezien (in 2 sittings weliswaar). Van de mannen bij telenet heb ik gehoord dat ze intussen al aan de 8ste reeks bezig zijn in Amerika. Dus die gasten gaan daar nog lang op dat eiland zitten vermoed ik! Benieuwd of het zo spannend zal blijven.

 2. De Parelvissers vergelijken met Lost is nu ook niet helemaal eerlijk he 😉

  Het oogt nogal low budget (alles speelt zich af in ‘t zelfde huis in de Ardennen en de flashbacks lijken gefilmd in voor de gelegenheid geleende/afgehuurde huizen en appartementen). Het acteurwerk komt soms wat gekunsteld over en ‘t is niet echt superbeklijvend en zo, maar toch: fijn om naar te kijken.

 3. Ik vind het niet zo héél erg vernieuwend. Je laat mensen gewoon klassiek op hun honger zitten zodat ze volgende week verder kijken.

  Uiteindelijk zitten ze daar vooral véél ruzie te maken. écht aantrekkelijk vind ik dat ook niet om naar te kijken op een zondagavond.

 4. Ik heb het gisteren gemist verdorie. Eneuh, Lost begint mij eerlijk gezegd ook wat te vervelen, er wordt weinig tot niks verklaard en er komen enkel mysteries bij. De eerste reeks was prachtig, en de tweede ook tot een aflevering of 8, maar nu beginnen ze het uit te melken.

 5. Ondanks heel de hype en mijn 2 of 3 pogingen om eens een half uur te kijken naar lost heb ik het nooit iets gevonden. Te veel expeditie robinson meets twin peaks 😛

 6. Ik vraag mij af hoe gij (rendy) naar alle afleveringen de tweede reeks van Lost hebt kunnen kijken, als ik vanmorgen in mijn gazet las, dat ze in amerika nog maar tot en met aflevering 15 van het tweede seizoen hebben uitgezonden?

  En dat van dat achtste seizoen zal dus ook wel niet kloppen zeker?

 7. Ik moet Frank bijtreden: de DVD’s van seizoen 1 heb ik liggen, en zolang seizoen twee niet afgelopen is, behelp ik me met, eum, decentrale backups. Die ik heb tot en met aflevering 15 van vorige week.

  😀

 8. Heb ze ook gezien tot aflevering 15. Ik geef eerlijk toe dat ze me toch kerjeus gekregen hebben.

  Benieuwd naar aflevering 16, die volgens bronnen “the whole truth” zal heten.

 9. In de Parelvissers stoort mij vooral de slechte beeldkwaliteit . We hebben meer zwart gezien dan het uiterlijke van de personages. Situeer je personages voor de kijkeren laat ze zien . na zoveel afleveringen kan ik er maar enkele herkennen . Te ZWART!
  Soms wel spannend , maar m.i. is de structuur van de Parelvissers erg verward !
  Toch Proficiat bedenkers van dit onsamenhangebd verhaal.

 10. Parelvissers vond ik niet mis, maar is zeker niet overdreven goed. Wel leuk om naar te kijken …
  Wou eigenlijk gewoon ff reageren op Rendy die vermeld dat hij gehoord heeft dat ze in Amerika al aan seizoen 8 bezig zijn van Lost. Totaal geen waar dus, de afleveringen van Lost zijn meestal nog maar een maand ofzo ingeblikt als ze op het scherm verschijnen. Als er dan bijvoorbeeld 2 weken slecht weer is op de locatie dat ze filmen (wat vorige maand zo was) dan is er zelf een paar weken geen Lost te zien op tv… Hopelijk rekken ze het nie langer dan pakweg 3 seizoenen (sorry voor het offtopic-gezever :))

Reacties zijn gesloten.