Eurosong alweer, tsjoelala

Gnoo. De dochters van Jan Leyers zijn op hun best à l’improviste, en laten ze ze nu toch wel week na week meer gescripted werken zeker? Nu kwam er begod een Beest aan te pas, om het grapje “Belle (Perez), waar is uw beest?” bij te staan. Zucht. Niet goed ingezet.

Et hop, on est parti. Kaden is een mens die graag mensen op hun gemak stelt. Hij onderzoekt ogen en doet daarnaast ook acteren en zingen. Hij denk dat vrouwen altijd een mening hebben, maar onbewust legt hij de iets jongere vrouwelijke aantrekkelijke dames meer in de watten. Het verschil tussen empathie en sympathie, als het ware.

Getver, hij heeft heel zijn haar zo naar voor geslickt. Maar de magie van de medische wereld is allemaal cliché, vandaar dat hij het liever in de popwereld doet. Wat een vies ventje, eikes.

‘t Is wel een fijn liedje, misschien dat ze gaan vinden dat er een paar hooks teveel in zitten of zo? Het lijkt alsof er meer dan één liedje in één gezongen wordt, is dat allemaal niet te complex voor de modale kijker? Aan de andere kant: het refrein is effectief wel onthoudelijk. En er zit een Beatles-trompetje in op het einde.

Allez ju, de jury vindt dat ook. Te complex voor het songfestival. En te licht.

Woest, met Tom Van Landuyt, jawel, hij, doet ook een worp naar het festival. Hij heeft een kind dat Bloem heeft. Toe maar, de volgende zijn ongetwijfel Boter, Ei en Suiker. Kunnen ze een groep vormen, Quatre Quarts. Pff.

Tee hee. Ze doen een Ramones-intro! En ze zingen in het Vlaams! Euh ja, achtig. Wel goed, daar niet van, maar als ze dàt naar het Songfestival sturen, eet ik mijn hoed op. Wel goed hoor, daar niet van. Maar hij klinkt te lief, vind ik.

Tiens André vindt het wel goed, maar Vanthilt zegt ware dingen: dat het niet rock genoeg is en maar een pose, en de man zijn stem niet krachtig genoeg is voor de rest. Yasmine werd wat afgebroken door Bart Peeters, maar zei ongeveer hetzelfde. En Johnny Logan zou het wel eens graag zien gebeuren, maar ik denk dat het niet zal gebeuren. Denk ik zo.

Ali vs. Laura, samengebracht door de platenfirma. Zegt al genoeg, denk ik. Maar goed, ik blijf onbevooroordeeld. Al maakt die “versus” het wel redelijk moeilijk, want ik heb daar een hekel aan.

Eikes!!! Van die dansers op de achtergrond die In Onderlijvekes Iets Artistieks Doen Met Een Stoel. Daar krijg ik het schijt van. Akelige dansers, bah. O, en Laura’s stem trekt op niet veel vanavond. Ik geloof geen moment dat die twee op elkaar verliefd zijn. Zet Barbara Dex naast die kerel, en dàn misschien. Maar die kopstem trekt echt op geen zak.

Johnny Logan heeft wat technische opmerkingen, maar vond het wel goed. André Vermeulen had liever soul gehad, en vond de dansers ook niet fijn. Vanthilt vond de dansers ook niet goed. En Yasmine vond de toonaard te hoog voor Laura. Ze geeft ook nog een compliment aan Laura. Mja, waarom geven ze alleen maar dergelijke complimenten aan dames die een maat te veel hebben? Ik vond dat ze er niet lelijk uit zag, maar wel opgestropt in haar corset als was ze een kotelet.

Ah crap, het meisje Petra weer. Ze doet alsof ze La Sakhra is. Enorm sympathieke dame ongetwijfeld, maar miyaaaarrrr ik word daar zó nerveus van. Dé kameleon van België noemen ze haar. Ik weet niet of men daar zo trots op mag zijn—zijn dat niet zo van die beesten die chronisch scheel kijken en hondstrag vooruitschuifelen?

Ah crap, andermaal. De Vlaamse Madonia, zeiden ze in het voorfilmpje. Madonna-on-Quaaludes, ja. Mak, traag, sloom, en behalve dat ook nog eens helemaal afgekeken van links en rechts.

Oo! Bijna hadden we een tepelincident—maar neen, pfeh.

Pasop, ‘t is weer niet slecht hoor, maar zo trààààg allemaal!

De helft van de jury (Yasmine en Vanthilt) was in de war omdat het twee liedjes waren in één. En de rest van de jury was onverdeeld positief.

Kurt en Alain van Bieze Baaze heten in het Engels Triskèl. Sympathieke kerels, zien het er me uit. En van Gent natuurlijk, dat maakt veel goed. Zo ongeveer de eerste echte mensen die ik gezien heb in al die weken, eigenlijk.

Ha, Kurt zijn madam zwemt op VT4 tussen de programma’s! En ze willen naar Griekenland want: “oenzen oezo ès op”. Hoera! Ze mogen al gaan van mij!

Het nummer: ach ja. Het duurt véél te lang voor het op gang komt, en als het op gang gekomen is, ontploft het niet genoeg voor het Eurosongfestival. Goed voor zwoele zomeravond, en ik zou graag naar een optreden gaan op de Gentse Feesten, maar ‘t zal niet voor deze keer zijn, vrees ik.

De jury vond het unaniem slecht. Allez jongens. Behalve Johnny Logan die het wel goed vond, leve Johnny Logan.

Eikes, Belle Perez. Bah. Ik kan die niet af. En ze heeft het voor de Hollanders “dat polonaisegevoel dat voel je wel als je hier concerteert”, zegt ze. Pfff nee merci. Verwaand wicht.

Open mind, Vuijlsteke, open mind.

El mundo bailando, want vlaams en engels zijn niet goed genoeg voor mevrouw Perez. Mm. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het niet slecht is. Maar het zou me bijzonder zwaar verbazen als er niet ergens een spanjaard of mexicaan uit een als plafond valt om zijn song terug te eisen.

Kanshebber, kanshebber.

Johnny Logan hoorder er Miami Sound Machine en You Can Call Me Al in, Yasmine hoort er ook andere dingen in. Maar iedereen ziet er zowat een winnar in.

Eve Kempbell, bitch uit de Kempen: next. Het is alvast een schoon meisken, en ze is alvast schoon gekleed. En ze heeft een cyberlief, er is hoop voor computerend Vlaanderen.

Mja. Beetje iel. En Sandra (die vrouwen!) wijst er mij op dat er een danseres tussen zit die te dik is om nog te dansen. Maar, op het tweede gezicht, zegt ze, zou ze wel eens zwanger kunnen zijn. Tja.

Het liedje is ondertussen bijna voorbij, en ik denk dat ik het ook al vóór vandaag gehoord had. Maar behalve dat: sympathiek meisje. En een goed nummer, voor mij. Goed gezongen.

Jury vindt dat ook.

En de eindpunten van de jury: Ali vs Laura 1, Kaden 2, Triskèl 3, Woest 4, La Sakhra 6, Eve Kempbell 7, Belle Perez 9.

Perez zal wel winnen zeker?

televisieééneurosongmuziek

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Misschien jammer dat die 85% niet geneigd is naar de telefoon / gsm / telenetdigitaalbakske te grijpen.
  Die “versus” mogen ze inderdaad afschaffen, een duet kan je bezwaarlijk een duel noemen. Gelukkig hebben we Eddy Wally nog.

 2. ‘t Was eigenlijk weer maar een flauwe voorronde hé…

  Wij maakten hier overigens ook ongeveer dezelfde opmerkingen.

 3. @Marleen: het ging effectief over de kledij: ik heb NOOIT gezegd dat zijzelf te dik zou zijn om te dansen (verkeerde quote van Michel dus).
  Dat meiske stond daar trouwens zéér goed te dansen en ik ben volledig voor alle maten op de televisie. Anderzijds ben ik ook voor de zegswijze: “benadrukken wat ge hebt, (een beetje) wegmoffelen wat niet zo mooi is”, of m.a.w. aan uw figuur aangepaste kledij dragen.
  Als ze haar in profiel toonden had ik effectief de indruk dat het een zeer “uitdrukkelijk” buikje was en dat het dus wel degelijk een zwanger meisken zou kunnen geweest zijn.
  En als dàt het geval was dan ben ik nog meer supporter van dat meisje. Ik heb nl. een hekel aan die dwaze opmerkingen dat zwangere vrouwen niet op TV zouden mogen getoond worden.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.