Let’s Dance

Laten we daar maar meteen duidelijk in zijn: Let’s Dance op VT4 trekt op helemaal niets.

Bekende vlamingen die van de jury eigenlijk zouden moeten één of twee op tien moeten krijgen, krijgen royaal zes of zeven—op BBC zou het geen waar zijn.

Véronique De Kock krijgt een hondsmoeilijke en afgrijselijk onelegante dans te doen, house dance, doet dat eigenlijk hoegenaamd niet zo slecht als de concurrenten, en toch krijgt ze maar ongeveer zoveel, ‘t is een schande: Johan Musseeuw kreeg in de eerste ronde in totaal 18 punten, Dana Winner 22 en Véronique 23. Terwijl Musseeuw eigenlijk 3 verdiende, Dana Winner pakweg 10 en Véronique misschien 18 (met toch wat extra bonus voor het decolleté misschien).

Ik probeer zo weinig mogelijk te kijken, de plaatsvervangende schaamte is echt te erg. Maar daar staat tegenover dat ik echt wel Veronique De Kock wil zien: zó’n lief en schoon meisken! En zó’n elegant wippende, eum, anatomie!

Het tweede deel was iets waar ze een stukje Michael Jackson moesten nadansen. Ik heb maar met een kwart oog gekeken wegens een misselijmakend gruwelijk slecht dansende Johan Musseuw (hij deed een ongecoördineerde slaapwandelende zombie uit Thriller terwijl hij eigenlijk een danser uit Bad moest doen).

In het derde deel mag Véronique lambada dansen, en een zekere whoa Nelly! is bij deze toch wel op zijn plaats: gravity-defying kleedseken, vertigineuze rugdécolleté, acrobatische lifts, stellaire glimlach: them’s all good eats. Ik vind het bijna spijtig dat ik het niet opgenomen heb.

En de punten voor de derde ronde zijn ronduit belachelijk: Dana Winner kreeg voor een houterige slechte disco een acht en twee keer negen. En An Ceurvels geeft Dana Winner een negen en Véronique De Kock maar een acht: niet-te-geloven.

Véronique heeft gewonnen, in alle geval, dus ik zal nog minstens één keer moeten kijken. Maar misschien is het wel een goed idee dat ze volgende keer punten geven tussen nul en tien, en niet zoals vandaag tussen zes en tien.

televisievt4dansenvéronique

18 reacties op “Let’s Dance”

 1. Pingback: Ondernemer in Gent
 2. Veronique is inderdaad een mooi hertje – geen twijfel. Maar doet u mij toch maar miss Ceurvels anytime, dan laat ik dat hertje over aan anderen.
  Die Lambada was inderdaad mighty impressive, voor zover ik iets van “stijl”dansen ken natuurlijk.

 3. @marc: nooit schalkse ruiters gezien zeker? Die keer dat mevrouw Dobbelaere langskwam. Set your oven to cringe. Aan de andere kant moet ik toegeven dat bij de heruitzendingen van ‘Recht op recht’ toch wel aangenaam verrast was. Die serie was beter dan ik mij herinnerde, inclusief mevrouw Dobbelaere haar acteerkunsten die toch weer niet zó bar slecht waren als ik mij meende te herinneren. Zal wel iets met mijn leeftijd toen en nu te maken hebben. Wat natuurlijk niets verandert aan het feit dat Veerle Dobbelaere een zweverig giecheltrutje is met rimpels onder haar ogen.

  Nee, dán liever Tiany Kiriloff. Alleen moet ze eens iets doen aan haar spraakgebrek misschien.

 4. Véronique mag er zéker wezen. Alleen die ogen: vre-se-lijk. of ze elk moment uit hun kassen gaan rollen. Is ze trouwens onlangs niet door de Vlaamse lezers van één of ander mannenblad verkozen tot schoonste van het universum? Ik meen mij zoiets te herinneren van de Rode Loper.

  Verder vraag ik mij af hoe ze in gods-naam erbij gekomen zijn om Johan “Er zitten wespen in mijn gat” Musseeuw te komen.

 5. @Laurens: die aflevering moet ik dan gemist hebben (niet moeilijk want ik heb geen TV). Bij mij is vooral het beeld uit “Ons Geluk” blijven hangen toen ze haar René jongen bij zich riep. Een mens zou zich voor minder haasten. ‘t Is vooral de naturel die mij daar aanspreekt.
  Nu je het over Tiany hebt: haar collega Nina De Man heb ik al verschillende keren persoonlijk ontmoet. Knappe madam, heel clever en weet ongelooflijk veel van muziek. En nee, ik heb geen tv, dus ik heb geen last van x-factor vooroordelen.
  Ook een schatje hors catégorie: An Pierlé

 6. Oja, An Pierlé, maar beetje te blond naar mijn goesting (daar kan zij natuurlijk niet aan doen). En Nina De Man eigenlijk ook te blond. En daarmee bedoel ik natuurlijk echt de haarkleur, niet het IQ, om misverstanden te voorkomen.

  Nee, doe mij maar Tiany jongen 🙂 Om het met onze gastheer zijn woorden te zeggen: “Ik zou niet benauwd zijn van er mijne velo tegen te zetten.”

 7. Een mooi compliment, dat je mss. eens moet toepassen op de dame in kwestie.

  Maar inderdaad, ik was die klassieken vergeten (VSO, niet waar). Ze hebben geen ongelijk. En een gevoel dat die ogen uitstralen…g’hebt geen gedacht.

 8. ge ebt et gelijk alleen maar voor Veronique,, het is toch niet omdat ze mooi is dat ge aar moe verkiezen en diegene die lelijk zijn nie kunnen dansen e. ja Veronique danst wel heel erg goed maar die andere ook hoor, alleen heb ik die andere niet gezien van die aflevering maar de andere keren heb ik het altijd al gezien en iedereen danst heel erg goed!! en die punten die ze geven zijn veel beter dan dat ze geven bij sterren op de dansvloer daar geven ze meer 0-5 en bij de beste 5-9. Onderandere Leki en Zhora waren ook de beste en die verdienden ook die goeie punten! want wat zei allemaal kunnen kan ik helemaal niet hoor!die hebben ook moeten oefenen maar wij zouden ook moeten oefenen om dat te kunnen want het is echt wel moeilijk hoor!! je moet echt niet opkijken naar de mooiste, hoe mooier hoe beter ze kunnen dansen en hoe lelijker hoe slechter ze kunnen dansen?? dan is helemaal niet waar hoor! iedereen doet gewoon zijn best en als ze goeie punten krijgen hebben ze dat ook verdiend..

 9. Even ter info, michel, maar Véro en Frank gaan uit elkaar. Als ze troost nodig heeft, en ik ben niet thuis, zal ik ze naar u doorsturen 😉

 10. ge moogt zeggen wa ge wilt maar voor n vrouw me rimpels,wallen onder haar ogen waar ge vissen in kunt kweken, hangtieten, vetbillen, een kwabberbuik en geen acteertalent heb ik wel humor!

 11. Euh… gewoon voor het geval het niet helemaal duidelijk zou zijn: dergelijke dingen zeg ik niet, en zou ik ook nooit zeggen.

  Als ik al iets zeg over iemand die ik op televisie zie, dan heb ik alleen maar de televisieverschijning om me op te baseren, en moet alles dan ook met veel zeer zware korrels zout genomen worden.

  Maar goed.

 12. Pingback: veronique

Reacties zijn gesloten.