Linux-installatie

Van Lovecraft gesproken—die keer dat ik dacht Linux te moeten installeren:

The partition table on /dev/hda [/dev/wat??] is inconsistent. [inconsistent met wàt?] There are many reasons why this might be the case. Often the reason is the Linux detected the BIOS geometry incorrectly. [“it is as if the BIOS were of an odd fit, as if some odd geometry was at work here”, om H.P. Lovercraft te parafraseren, of zo?] However, this does not appear to be the case here. [waarom het dan nog vermelden?] It is safe to ignore [oef!], but [ai!] ignoring it may cause (fixable) problems with some boot loaders, and may cause problems with FAT file systems. [ok, ik ga er niet over beginnen dat een gemiddelde gebruiker niet weet of zijn filesystem vettig is of niet, maar wat is het nu? een probleem of niet?] Using LBA is recommended. [ah goed, dank u. WHAT THE FUCK IS LBA?]

Zou het nog eens tijd zijn voor mijn jaarlijkse linux-installatie?

Mijn laatste ervaring was Ubuntu in een Virtual PC vorig jaar deze tijd… zou het er ondertussen al beter op geworden zijn?

linuxinstallatie

10 reacties op “Linux-installatie”

 1. Ja, ‘t is erg. Aangeven dat er een fout is ontstaan, en dan al onmiddellijk verklappen waar het zeker niet aan kan liggen.
  We zullen toch zelf wel beslissen, zeker, waar we onze tijd aan verprutsen. Trouwens, straks hebben ze geen informatici meer nodig, als computers zelf al problemen gaan oplossen, en waar gaan we dan naartoe!

 2. Grr :@:@:@ Er is een probleempje bij iemand en we doen het weer overal altijd slecht hoor. Om ziek van te worden.
  Als je alles beter kan (heb het niet op iemand specifiek hier hoor), verbeter het dan zelf of meld de problemen, development is niet voor niets “open”.

 3. Als je voor zo’n linux configuratie hulp wilt of raad wilt over terminologie die bij linux aan de orde is: en je komt bij echte fanatici uit dan ga je in feite bij de duivel te biechten.

  Die types vinden dit soort “installatieproblemen” heel normaal en eisen van jou dat jij het zelfde niveau hebt. Anders ben je maar een minderwaardige windowsn00b die denkt dat alles van zelf gaat.

  Veel van die linuxmannen vinden het juist een uitdaging om textbestandjes af te gaan om heel het gedoe te installeren. Ge automatiseerd installeren ?? ha, das voor dommerikken.

  Deze text al eens gelezen ?
  http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

  Ik heb een tijdje met een linux server gewerkt en; Sommigen zijn vriendelijk genoeg om je wat op weg te helpen maar in dat wereldje is het meeste wat je hoort, RTFM. Of wat snoode opmerkingen die totaal niet relevant zijn.

 4. Ik heb toch liever een foutmelding die min of meer aangeeft waar het wel en waar niet aan kan liggen, eventuele risico’s aangeeft bij deze of gene manier van oplossen – ook al gebruikt men een beetje jargon- dan een cryptische “kernel dit en dat error”, nummer 0x0000ABC, “herstart de computer”, en “trek voor de rest uw plan”.

 5. Er zijn er in alle soorten en maten… Ikzelf probeer me afzijdig te houden van die “RTFM” mentaliteit, maar soms is het wel erg frustrerend als je vragen krijgt die die persoon ook door éénmaal simpel te googlen kon oplossen. Of gewoonweg niet zelf even 5minuten rondzoekt maar direct aan u deur hangt (bij wijze van spreken).

  Daarenboven: een error zoals hier gepost zou niet mogen voorkomen, ik wil het geenszins goedpraten. In elk stuk software zitten fouten… Ook tijdens installatie van niet-Linux gebaseerde besturingssystemen (ja, Windows, maar ook andere systemen als een FreeBSD) ben ik al problemen tegengekomen…

  Het is gewoon vreseljk frustrerend als je probeert tijd te stoppen in dingen en dan steeds weer mensen te horen die om de eerste de beste reden zeggen “Linux is niet klaar voor de desktop”. Aangezien “Linux” op zich nooit veel zal doen, en de hele stack erboven overal anders kan zijn…

  Ach, discussie via dit forum is niet echt gepast vind ik… Indien interesse -> ikke@amessage.be (geen mail, jabber :p)

 6. Eum, ik was misschien niet duidelijk genoeg.

  Ik begreep helemaal wat de foutboodschap zei, ik wist wat er aan de hand was, en ik wist wat er aan moest gedaan worden (niets, in dit geval).

  Toen ik dit schreef een tijd geleden, was het om te lachen met de mannen van Linux, niet omdat ik het echt niet snapte.

 7. Och, ik herinner mij nog de tijd dat ik Windows enkel op mijn C disk kon installeren (is dat nu trouwens al verbeterd?)

  Brute pech, moest ik mijn PC opendoen en zitten prutsen met de master/slave plastiekskes om mijn C disk te veranderen.

 8. Pingback: Sponzen Ridder

Reacties zijn gesloten.