Volgende stap: welke installatie zou

Volgende stap: welke installatie zou ik doen? Ik heb de keuze tussen Personal Desktop, Workstation, Server en Custom. Ik denk Workstation, maar uiteindelijk ben ik er niet zeker van, dus ik ga voor Custom.

En dan nu: partitioning. Ik heb op het ogenblik twee (of drie, ik weet het eigenlijk) niet harddisken in die computer zitten, en ze mogen allemaal overschreven worden. Ik hoop dat automatic partitioning dat zal doen.

WHOA!

The partition table on /dev/hda [/dev/wat??] is inconsistent. [met wat?] There are many reasons why this might be the case. Often the reason is the Linux detected the BIOS geometry incorrectly. [“it is as if the BIOS were of an odd fit, as if some odd geometry was at work here”, om H.P. Lovercraft te parafraseren of wat?] However, this does not appear to be the case here. [waarom het dan nog vermelden?] It is safe to ignore [oef!], but [ai!] ignoring it may cause (fixable) problems with some boot loaders, and may cause problems with FAT file systems. [ok, ik ga er niet over beginnen dat een gemiddelde gebruiker niet weet of zijn filesystem vettig is of niet, maar wat is het nu? een probleem of niet?] Using LBA is recommended. [ah goed, dank u. WHAT THE FUCK IS LBA?]

Linux op zijn verwarrendst. Ik zal dan maar manuele partitionering doen zeker? Of riskeer ik het erop en doe ik verder?

Yep, ik ga gewoon verder doen, want het ding heeft me gezegd dat het “safe” is, en dat problemen toch “(fixable)” zijn.