O, mooi, en nu nog

O, mooi, en nu nog op /tmp/hda ook nog. En /tmb/hdc.

In ieder geval, na vier keer “ignore” is hij nu toch al begonnen. Remove all partitions wordt het.

Tiens, ik zie hier alleen een /dev/hda en een /dev/hdc. Zou er geen /dev/hdb zijn dan? En zo ja waarom zie ik hem niet? En zo neen waarom verspringt het van a naar c?

Ack. Ondanks dat ik gevraagd had automatisch te partitioneren, zit ik in een soort fdisk-achtig scherm, met een lijst devices en mount points en ik zou moeten kiezen waar ik Linux wil installeren.


  • /dev/hda is onderverdeeld in minder dan een megabyte Free space, /dev/hda1 van type ext3 dat /boot zal worden, /dev/hda2 van type swap, en dan nog 18 GB Free.

  • /dev/hdc heeft vanvoor ook minder dan een megabyte Free space, dan /dev/hdc1 van type ext3 dat / zal worden en achteraan nog 1 MB free.

Vraag: hoe krijg ik die 18GB die Free staat op /dev/hda in het systeem, en waarom heeft hij dat niet automatisch gedaan? Aaargh! Ik vermoed dat ik maar “New” zal doen zeker?

Ik zal dat op /stuff mounten zeker? En dan filesystem ext3 houden zeker? Allowable drives, wasda? hdc afvinken zeker? En dan moet ik nog de grootte aanduiden. Maar daarnaast kan ik ook kiezen “fill to maximum allowable size”. Dat laatste zeker? En dan “force to be a primary partition” en/of “check for bad blocks”. Living on the edge: ik ga ze alletwee af laten.