Merci papa Microsoft

Liever dan een onbekende zipfile met een onbekend programa erin van een onbekende programmeur op mijn computer los te laten:

Onecare

Gewoon Windows OneCare geïnstalleerd hebben. Daarmee was er al een tijd geen enkel probleem.

En, natuurlijk: niet als administrator ingelogd zijn, en in het algemeen doen wat Jesper zegt. Paranoia is een goeie zaak, als het op computers en security aankomt.

microsoftsecurityonecare

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Ik heb Onecare meteen na het lezen van dit stuk geïnstalleerd. Ik vond/vind het wel handig om alles in één te hebben: virusscanner, firewall, backup.

    Maar de laatste dagen is mijn PC enorm aan het swappen gegaan. Het kan puur toeval zijn, het kan aan iets anders liggen dan aan Onecare. Maar toen ik op zoek ging hoe je Onecare kunt uninstallen, blijkt dat niet mogelijk te zijn? Ik kan natuurlijk alle onderdelen disablen, maar dan is het nog niet zeker dat Onecare geen resources gebruikt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.