Eurosong, halve finale II

En avant la musique.

La Sakhra. Petra doet alsof ze Madonia is. Tjaha. Moest ze nu eens haar leeftijd acten, maar nee. Ze ziet er geplamuurd uit, ajakkes. En het nummer is nog altijd hetzelfde gebleven. Ik ben er niet voor. Ze doet wel een knipoogje naar haar bijna-tepelincident van vorige week, allez, sympathiek.

Roxane, ach ja. Vlaamse klei hé. Beetje zoals Petra hé. Ze heeft zelfs geen vibrator thuis, tssss. Hoeveel wedden we dat dat morgen in de gazetten staat? Ze heeft in alle geval een veel vlaamser kleedseken aan deze week, maar nu zingt ze helemaal vals. Tiens, dat deed ze vorige keer toch niet? En trouwens: choreografie en outfits zijn nu wel een beetje heel erg incongru met malkander.

Kijk, dit is een nummer dat ik wel graag eens zou opzetten thuis, zo qua vette beats en zo en veel distort en alles en synthetiseerder en dingen, maar mevrouw Roxane zingt echt wel heel erg zwak.

Sony O’Brien is nog meer van hetzelfde: zaag, zaag, zaag, zaag. Sandra zegt dat het beter is dan vorige keer, maar dan moet het denk ik vorige keer echt wel heel erg matig geweest zijn. En het eindigt in een sisser, big no-no in Eurovisieland.

Brahim, ik vind dat een sympathieke kerel. En ik saluteer hem voor zijn moeite met de spraaktherapeut, en voor de fijne zin “ik moest van de productie zeggen dat ik nog altijd single ben”.

Hey! Dat nummer is gelijk beter geworden. Veel beter! Het beste van de avond tot nog toe, in ieder geval. En meer dan één taal, en opvallend en alles. Goed goed goed.

Belle Perez, ik ben daar niet aan. Ik haat mensen die spreken over “wij zijn bezig” als ze bedoelen “mijn management”. En verdorie, gaan we nu een Spaans liedje sturen voor België begod? Haar dansje blijft ook maar het éénpersoonsequivalent van een tegelplakker, en nee: ik vind het een plastieken, berekende, koude madam. En ik haat ook mensen die zo’n vervelende tic nerveux hebben met hun handgreep op hun micro.

Peter Evrard die deed dat wel sympathiek, en hij gaat naar een zangleraar voor de ademhalingstechniek. Maar voor de rest heeft hij alleen maar pluimen in zijn gat gestoken en een vintage onderbroek aangedaan. En het liedje heet niet meer Coward, maar wel Als-u-eten-maar-nie-kou-wordt (op weg naar Athene): leve Peter!

Ik denk niet dat hij gaat winnen, maar denk dat ik toch maar eens die mens zijn volgende plaat ga kopen. Een beetje melige ballads, da’s soms wel aan mij besteed.

Barbara Dex die is ook ook al sympathiek, en het was wel grappig om zien hoe dat panel experten met zijn gat zat te draaien. Ze ziet er deze keer bijzonder goed uit, ha. En ik hoor graag nummers die ook door Dolly Parton zouden kunnen gezongen worden. Al hoor ik ze liever wat meer zingen zoals zichzelf en minder zoals Shania Twain.

Van mij mogen Brahim en Peter Evrard en Barbara Dex naar de finale. Maar ik zal al content zijn als La Geeuw Sakhra en Roxane en vooral Belle Plastiek Perez niet gaan.

Euh, en Peter en Barbara Dex mogen een eigen televisieprogramma krijgen, en de lotto winnen. Ik zie graag niet-gemaakte mensen met talen.

En had ik al gezegd dat ik Paëlla Perez vooral niet wil naar de finale gaan? La Sakhra, heel erg misschien, in a pinch. Maar niét Prefab Perez.

De jury, overigens, zegt 1 punt voor Roxane, en 2 
voor Sonny O’Brien, en 3 Peter Evrard en 4 Barbara Dex, 5 Belle Perez, 7 Brahim en—ajakkes—9 La Sakhra.

…en na de volksjury’s, is het dit geworden:

jury donna één total
La Sakhra 9 9 8 26
Barbara Dex 4 7 18 29
Belle Perez 5 5 14 24
Brahim 7 4 10 21
Peter Evrard 3 3 6 12
Sonny O’Brien 2 2 4 8
Roxane 1 1 2 4

Een welgemeende fuck is hier op zijn plaats.

televisieééneurovisiemuziek

7 reacties op “Eurosong, halve finale II”

  1. Ongeacht het feit dat ik m’n comments al bij i. heb achtergelaten, mijn persoonlijke top 3:

    1. Bra’im: (“lief” zegt dat het zo moet uitgesproken worden)
    2. Peter Evrard: maar z’n sik moet ie dringend laten bijscheren Als het effe kan, niet bij Bra’im’s barbier.
    3.La Sakhra: Ondanks het non-Janet-Jackson-incident, een sterk nummertje.

Reacties zijn gesloten.