Ongevraagd antwoord

Pfeh, wat is me dat nu? Ouderwets vragen om antwoorden op vragen te publiceren? So MSM! So 2002!

Naar aanleiding van deze post stuurde Michael van 7 seconden een lijst vragen aan vrijwilligers. Tot nog toe verschenen al antwoorden van Beau, Stefaan en Jurgen.

Hierzie!

1. Hoe lang heb je al een weblog en waarom ben je daarmee begonnen?

Ik heb een persoonlijke site van ergens begin de jaren 90. Hoe en wanneer dat iets weblogachtigs geworden is, is me niet meteen meer duidelijk: ik schreef tussen pakweg 1996 en 2000 steeds persoonlijker stukjes op mijn website: wat ik graag at, herinneringen aan mijn grootouders, televisie, muziek, dat soort dingen.

Ik had (weinig actief gebruikte) weblogs op Blogger en op LiveJournal vanaf het prilste begin (2000?), en sindsdien speelde ik met de gedachte om zelf iets te programmeren: zo moeilijk is dat allemaal ook niet.

Uitgesteld, uitgesteld, en uiteindelijk een weblog begonnen bij Salon in juli 2002.

2. Welke criteria hanteer je om te beslissen of je over iets zal posten?

Of het iets is dat ik zou willen vertellen aan een ex-collega of ex-kotgenoot die ik een paar jaar goed gekend heb, dan een tijdje uit het oog verloren was, maar sinds kort regelmatig e-mails mee uitwissel.

Veel dingen schrijf ik niet omdat het niemand aangaat (als ik ruzie heb met mijn madam bijvoorbeeld, of als ik enorm veel pijn heb, of als ik kwaad ben op mijn huidig werk), maar meestal als ik ergens niet over schrijf, is het omdat ik geen tijd heb gehad. 🙂

3. Waar haal je je inspiratie?

Euh?

Ik schrijf wat me door het hoofd vliegt, en er vliegt altijd wel iets door mijn hoofd.

4. Welk soort weblogs zit er allemaal in je feedreader?

I refer the honourable gentleman to the reply I gave some moments ago.

5. Je weblog draait op WordPress. Waarom heb je daarvoor gekozen? 

One-click  install van Dreamhost. En omdat ik er redelijk veel goeds van gehoord had.

6. Gebruik je on-line tools (zoals bvb. Flickr of Del.icio.us) en maak je deze ook bekend aan je lezerspubliek?

Eum ja. Flickr en del.icio.us allebei. De eerste staat rechts in de navigatiebalk, en de tweede post ik alle dagen automatisch (als er iets bijkomt, natuurlijk). En ze staan allebei bovenaan in de navigatie.

7. Ben je tevreden over je weblog, of zou je het liever in een andere richting zien evolueren?

Ik zou het niet weten. Enerzijds heb ik geen zin om er iets aan te veranderen, ‘t is te zeggen: gewoon schrijven wat ik wil, wanneer ik wil, hoe ik wil.

Aan de andere kant heb ik zin om iets gestructureerders, interessanters, permanenters te schrijven.

Niet dat ik me een auteur of een journalist voel of zo, maar ik denk meer en meer dat ik met een creatief ei loop dat ik eigenlijk wel eens zou willen leggen.

8. Hou je op welke manier dan ook rekening met je lezerspubliek en, zo ja, hoe?

Uiteraard. Ik hou er rekening meer dat mijn lezerspubliek (ahem) de hele wereld kan zijn. En ik zeg dan ook quasi niets waar ik niet voor de voorzienbare toekomst achter sta. Ik houd er ook rekening mee dat het niet ondenkbeeldig is dat mijn familie meeleest (allo alleman!) alsmede enkele huidige collega’s, enkele vrienden en kennissen, enkele mogelijke zakenpartners, enkele mogelijke werkgevers, en zoverder.

Dus ik draai mijn tong meestal niet drie maar negen keer rond in mijn mond vooraleer ik iets schrijf.

9. Hoe promoot je je weblog, mocht je je daartoe geroepen voelen?

Niet.

10. Je mag kiezen aan welke blogger je een vraag mag stellen. Aan wie zou je wat willen vragen?

Ik heb wel een naam of twee in mijn hoofd aan wie ik zou willen vragen wat eigenlijk de echte reden is dat ze een weblog bijhouden, en voor wie ze eigenlijk schrijven, en of ze er (alsjeblieft) mee ophouden eens ze hun doel, wat dat ook zou zijn, bereikt hebben.

Maar ik ben er de mens niet naar om dat dan op de persoon af te vragen. 🙂

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.