Howdy neighbour

Ik kan niet anders dan mijn collega bijtreden. Last.fm is een goeie zaak voor wie graag dingen in lijsten en statistieken giet.

[en kijk trouwens eens wie mijn eerste gebuur is op last.fm?]

Geburen

Het enig probleem dat ik ermee heb, is dat mijn plugin regelmatig eens uitvalt. En dat ik dat dan pas dagen later merk. En dat dat mijn statistieken verdraait. En dat ik daar lastig van loop.

Ik heb bijvoorbeeld tussen woensdag en vandaag naar niets anders geluisterd dan naar het volledig werk van Jacques Brel (alle platen chronologisch na elkaar, aangevuld met een paar concertplaten) en een stuk of wat Jacques Dutronc-platen. Maar die staan niet geregistreerd. Anders zou op nummer één deze week niet Elvis Costello staan.

Oh well.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. Aha, moest eventjes nadenken waarom ik een tijdlang geleden niet wou meedoen met last.fm.
  Ten eerste omdat je je pc eigenlijk de hele tijd moet laten aanstaan, ten tweede: het is zoiets als Napster of LimeWire : iedereen kan je hele hdd zitten bekijken. No way.

 2. Come again? Ik denk dat je het concept verkeerd begrepen hebt Huug. Elke keer je een mp3 afspeelt in je media player die jou voorkeur wegdraagt legt een plugin contact met de server van last.fm en geeft door wat de titel en artiest en album zijn van dat bepaalde liedje dat je op dat moment beluistert. De server zet een virtueel krijtstreepje naast die informatie.

  Het is nogal logisch dat je pc als hij afstaat geen muziek aan het afspelen is. Het is wél zo dat het ding een internetverbinding nodig heeft op het moment van afspelen, kwestie van de gegevens te kunnen doorgeven aan de server.

  Waarom vergelijk je dit met p2p software waarmee muziek en andere data kan gedeeld worden met andere gebruikers?

 3. Tuurlijk kan iedereen zien wat je aan het beluisteren bent en daar al dan niet correcte conclusies maken over de legaliteit van het beluisteren en “bezitten” van die bewusten items.

  Last.fm gewijs bepaal ik nog altijd zelf als ik de plugin mee laat lopen of niet.

  Trouwens, ik heb al mijn CDs (bijna) op PC staan om er iets gemakkelijker te kunnen in zoeken en die PC staat toch altijd aan…

 4. In de huidige iTunes-cultuur is er toch niemand meer die meteen tot conclusies springt als hij ziet hoeveel verschillende muziek iemand beluistert? Bovendien denk ik dat als je een audio-cd in je computer propt en deze afspeelt de plugin nog steeds op dezelfde manier rapporteert. Er zijn dus genoeg manieren om legaal muziek te luisteren en tóch uw statistiekjes bij te houden.

 5. Fully agree maar het is een (waarschuwing, modewoord volgt) perceptie. Legaal of niet, aan de statistieken kan een mens het niet uitmaken. Het is idd zo dat mijn immer sympathieke Media Monkey de tags netjes doorstuurt van alles wat er afgespeeld wordt. Het is trouwens ook mijn indruk dat AudioScrobbler/Last.FM zinledige tagging automatisch naar oblivion verbant.
  De paranoia van Huug was/is blijkbaar verkeerd gestoeld en eerder van het idee vertrokken dat Last.FM een bidirectioneel verhaal is (cfr comment 2 ter ontkrachting).

 6. Nerdige eigenschappen… bwah…
  Mijn muzieksmaak… bwah bis…
  Schamen… bwah tris…

  Zolang er maar geen foto’s bijstaan van hoe ik precies de muziek beleef… daar zou een mens misschien nog geld voor geven… maar het zou heel veel moeten zijn. Iets minder voor geluidsbanden met mijn eigen persiflages. De beste banden zouden enkel gemaakt kunnen worden in de wagen, afhankelijk van de keuze van de playlister van radio 1.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.