Trekzetel

Voilà zie, de kogel is door de kerk. De nieuwe trekzetel is uitgekozen.

Op dit ogenblik heb ik een jaren-stillekes tweede– of derdehandse La-Z-Boy in blauwe fluweelachtige stof:

Eén optie was om een gelijkaardig model te kopen, misschien gemotoriseerd:

Niet de nieuwe trekzetel

…maar die dingen zijn hondslelijk, en lomp, en ze zitten vol met mechaniek die kapot kan gaan.

En had ik al gezegd dat ze lelijk zijn?

Enfin, ‘t is dus een ander model geworden. In rechtstaande toestand:

De nieuwe trekzetel

…en in neerliggende toestand:

De nieuwe trekzetel

In alle geval wordt het hetzelfde materiaal en dezelfde kleur als hierboven, maar ik ben er nog niet helemaal uit of het het model zonder armleuningen wordt, of dat mét:

De nieuwe trekzetel

Ik ga er nog een beetje in gaan liggen denk ik voor ik de knoop doorhak.

Maar in ieder geval wordt het een model met een opblaasbare lendensteun en een tafeltje opzij.

Doe mee met de conversatie

18 reacties

 1. Ah, dàt is dus een “trekzetel”???

  In het West-Vlaams noemen wij dat gewoon een “relax” of een “relax-zetel”. Als ik Google op “trekzetel” kom ik op de eerste pagina met zoekresultaten alleen Michel Vuijlsteke-trekzetels tegen.

  Telkens ik op jouw blog het woord “trekzetel” tegenkwam, beeldde ik mij tot nu toe één of andere speciale constructie in, speciaal voor Michel Vuijlsteke gemaakt, het midden houdend tussen een martelwerktuig en een elektrische stoel, en bedoeld om op therapeutische wijze jouw ruggengraat uit te rekken.

  🙂

 2. Ik had wel n vermoeden dat ‘t zoiets was…

  Anyway, cool dat dat nog bestaat, zelfs in zulke chique uitvoeringen. Wij hadden vroeger thuis ook zo’n ding, echt zalig, maar het ding was redelijk versleten en is dan ook afgevoerd naar ‘t containerpark na de aankoop van een nieuw salon.

  Ik wil ook zo’n ding later!

 3. Hmm, ik heb altidj al geweten wat ‘m bedoelde, maar infeite als je het letterlijk neemt is zoiets toch eerder een “duw zetel”. Je duwt het systeem in lig en je duwt met je ondefrbenen de zetel terug recht 🙂

 4. Goed ding, want ontwerp van Paul Verhaert. Zit straf ineen. Zoals ongeveer alles wat die kerel ooit heeft ontworpen

  *denkt vol nostalgie terug aan zijn studietijd*

 5. Cool! Ik zou het ding met armsteuntjes kiezen. Als ge dan in slaap valt kunt ge der niet uit rollen.
  (en eindelijk weet ik wat een trekzetel is!)

 6. Vincent, praten we over diezelfde Paul Verhaert aka Pollepap, inclusief bedrijf met een logo gepikt van het oude At&T 🙂

  Wist niet dat hij deze stoel getekend had? In de laatste jaren dat ik daar zat, zat hij vooral in de satellieten, dampkringanalysemeetapparatuur (3x woordwaarde) en mega-technische ontwerpen. Icoon van een kerel wel, menig medestudent is jankend weg gelopen na een productjury – waarbij ze (terecht en onterecht) afgebrand werden tot op moleculair niveau.

  Goeie keuze Michel, niet mijn smaak, maar zolang het maar comfortabel zit.

 7. Pollepap is toch een zanger 😉 ? Nog een trekzak bij de trekzetel en Michel kan de eerste zingende blogger worden.

 8. Je vindt dat hier in de ( dure) speciaalzaak.

  Wat ik me laten vertellen heb is dat het een stuk goedkoper is die in Canada te kopen en te laten overvliegen / verschepen.

 9. Jawel B-. Dat is hemzelve. Voordat hij (of liever zijn bedrijf want daar heeft hij sinds een tijdje niet echt veel meer mee te maken) compleet outer space ging, maakte hij dingen zoals Bancontact automaten, die gele bakken in de bus waar je je ticket moet in steken, tal van gewone producten en dus o.a. een zetel voor Jori (maar ik begin stillaan te twijfelen of de zetel op de laatste foto wel een Jori is).

  Icoon van een mens, en extreem goed in zijn vak. Zoals je zegt.

 10. Wij hebben ook zo’n “trekzetel”(al kende ik het woord niet ) met armsteunen , ja goedkoop is hij niet maar hij zit/ligt zalig !

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.