Wheee!

Een jongen wil zelfmoord plegen en daarbij zoveel mogelijk makakken en consoorten meenemen.

Het heeft een tijdje geduurd, maar Paul Beliën is er alsnog door gekomen.

Jawel hoor, ‘t is demonisering geworden. Even de letterlijke woorden bekijken, want een en ander is wel indicatief voor dit soort tekstjes:

[1] Following Hans Van Themsche’s killing spree, however, his aunt is guilty by association, and so is the entire party. [2] The Belgian government has strongly condemned the shootings, describing them as an extreme form of racism. [3] Guilty, too, is this website because the writer of this article happens to be married to another VB member of parliament.

Eigenlijk is het Beliën zelf die [1] en [3] poneert, als een soort “men zegt”. Met [2] tussen [1] en [3], is de implicatie als je alles samen leest, dat de regering het Vlaams Vlok demoniseert omwille van familiebanden. Grappig, nee?

Maar goed, Beliën klaagt dat er tegen de tante van de jongen een publiek proces aan de gang is. Niet veel van gemerkt, zelfs in de meest linkse media die ik volg, moet ik zeggen—en dat de vader van de jongen óók een militant is van diezelfde partij, vermeldt Belgiën trouwens, wellicht voor het gemak van de discussie, even niet.

En dan klaagt Beliën al op voorhand dat Brusselsjournal, het on-line blaadje waar hij voor schrijft, ook in éénzelfde adem beschuldigd zal worden, enkel en alleen omdat Beliën getrouwd is met Alexandra Colen.

Nu, als ik Paul Beliën zou willen op iets aanspreken in deze, dan is het niet op zijn huwelijk met mevrouw Colen. Nee, ik zou het met hem willen hebben over de voortdurende sluipende haatzaaierij—islamofascisten nog aan toe!—en vooral over dat ene stukje van hem, Geef Ons Wapens. Met onder meer fijne typeringen als

De roofdieren hebben tanden en klauwen. De roofdieren hebben messen. Van kleinsaf hebben ze tijdens het jaarlijkse offerfeest geleerd hoe ze warmbloedige kuddedieren moeten kelen. Wij worden misselijk wanneer we bloed zien, maar zij niet. Zij zijn getraind, zij zijn gewapend. Wij mogen niet eens een pepperspray op zak hebben. Zij hebben knip- en slagersmessen en ze weten hoe ze die moeten gebruiken.

Hetzelfde stukje waarin Beliën voor eens en voor altijd duidelijk maakt waar de partij van zijn vrouw eigenlijk voor staat:

[…] dat het “xenofobe” Vlaams Belang slechts een vierde van de Vlaamse stemmen haalt, en geen 75 procent […] betekent dat slechts een vierde van de Vlamingen komaf wil maken met de roofdieren die rond de Vlaamse kudde zwerven […]

Leuk om weten.

En dan naar het einde van dat stukje staat het zwart op wit:

In een democratische staat moet de overheid de burgers beschermen tegen de roofdieren. Indien de staat deze functie niet meer kan of wil uitoefenen, hebben de burgers het recht zichzelf te bewapenen. […] Nood breekt wet. […]
[B]esef dat niemand ons zal verdedigen als wij het zelf niet doen. Wie op de politie(k) rekent voor bescherming, is zo goed als dood.

Natuurlijk is er geen redelijk mens die zal beweren dat het artikeltje van Beliën of die hele Brusselsjournal ook maar iets te maken heeft met “The Antwerp Massacre” zoals ze het zelf noemen. Dat is teveel eer, zóveel lezers hebben ze vrees ik echt niet in de internaten in Roeselare.

Nee, rechtstreeks hebben ze er niets mee te maken. Maar onrechtstreeks des te meer. Zoals Geert Lambert het zei gisteren:

Dit is blind racisme, geïnspireerd door de brede maatschappelijke goedkeuring van racistische praat. […] Natuurlijk is de gemiddelde VB-kiezer geen neonazistische gek. Maar de agressieve skinheads krijgen wel het gevoel dat hun gedachtegoed gedeeld, of tenminste getolereerd wordt door een miljoen Vlamingen.

Annemans en Van Hecke, die tegenwoordig overal op televisie verschijnen (Dewinter: not so much, heb ik de indruk—hoe zou dàt komen?), blijven erop hameren dat hun partij hoegenaamd niet racistisch is. En dat de mensen moeten beseffen dat er “aan beide kanten” problemen zijn.

Zelf niet beseffend wellicht dat het precies dàt is waarin ze aantoonbaar racistisch zijn. Het is niet zo dat er twee “kanten” zijn, allochtonen versus autochtonen, blank versus zwart, katholiek versus goddeloos. Dàt is precies waar ze de bocht uitgaan: het systematisch vereenvoudigen van allerlei problemen tot “wij” versus “zij”.

*
*   *

Beliën zelf? Die haalt ondertussen zijn beste o tempora, o mores boven om de schietpartij te kaderen. ‘t Is allemaal de schuld van de abortus– en euthanasiewetgeving, en van “satanische muziek”:

Van Themsche’s killing spree is indicative of a society where young people have lost all respect for human life. Is it a coincidence that this should happen in a society that has lost respect for human life itself? Belgium has a very liberal abortion law and wants to extend its euthanasia legislation to minors and to the senile elderly […] They listen to Satanic and “goth” music, dress in black, shave their heads and write in farewell letters that “heaven does not exist.” Having lost faith in heaven, they then decide to turn the world into hell.

Satanische muziek op het kleinseminarie in Roeselare, ze zullen het graag horen. Of misschien ligt het wel aan de slechte opvoeding van de jongen?

Nochtans, met een vader die militeert voor de juiste partij, de enige partij die nog respect voor familie en zeden heeft…

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. Zou Paul onder de sloef liggen thuis ? Of is de hele wereld tegen hem ? Och here toch.
  Jammer dat velen (?) dergelijke schrijfsels zonder nadenken slikken. Winston Churchill zie al : ‘The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter.’ Ik moet toch nog eens serieus nadenken of algemeen stemrecht eigenlijk wel de beste oplossing is.

 2. Ok, ge had het voorspeld. Paul Beliën probeert zelfs dit te spinnen. Ik voel mij misselijk. Op een internaat in Roeselaere zullen ze wel bijzonder veel lastiggevallen worden door die verschrikkelijke migranten. Arme Hans zal helemaal zelfstandig de analyse gemaakt hebben dat niet-Vlamingen onze samenleving verpesten en dat ze dus best opgeruimd kunnen worden. De propaganda van het Vlaams Belang, de media, de Vlaamse intolerantie tegenover vreemdelingen hadden daar niets mee te maken. De slachtoffers van Hans zijn gestorven omdat ze het recht niet hadden om wapens te kopen, meer specifiek pepperspray, zodat ze zich hadden kunnen verdedigen. De politie heeft ook niks gedaan om ons burgers te beschermen. Er zijn drie doden gevallen voor de politie hem heeft kunnen neerschieten. Waarom heeft het zo lang geduurd voor de politie hem kon tegenhouden? De politie is duidelijk incompetent. Nogmaals,de legalisatie van pepperspray waar Paul Beliën voor pleit, zou de zaken anders hebben doen lopen. Natuurlijk is dat niet zeker. Wie weet had geen enkele moedige burger met pepperspray hem kunnen tegenhouden. Wat wel zeker is, is dat als de Goth muziek deze jongeman niet verziekt had, en dat als hij zijn geloof in de hemel niet verloren was, het nooit zover zou gekomen zijn. Dat doet mij trouwens denken aan het citaat op de website van de kamerfractie van het Vlaams Belang.

  “Het denken mag zich niet onderwerpen noch aan een dogma, noch aan een partij, noch aan een hartstocht, noch aan een belang, maar uitsluitend aan de feiten zelf, want zich onderwerpen betekent het einde van alle denken.”

  En er is maar één absolute waarheid die te voorschijn komt als men deze richtlijnen volgt. Muziek is des duivels, pepperspray helpt zotgedraaide mensen tegen te houden en Paul Beliën houdt zich niet bezig met indoctrinatie.

 3. Correctie : algemene stemplicht. Nu in beide gevallen blijft het toch een interessante denkoefening. Nu heeft iedereen stemplicht(-recht) op basis van een vrij arbitrair gekozen leeftijd. Een makkelijk criterium natuurlijk. Waarom eens geen ander criterium ?

 4. Mannen met baarden en die met Alexandra Colen getrouwd zijn heb ik altijd al ‘te mijden’ gevonden. Anderzijds: hier begint de ‘recuperatie’ al, en jij legt de redenering bloot: als Beliën door 1,2 en 3 de suggestie geeft dat de regering tegen familiebanden is dan is dat een sublieme -doch perfide, zet. Nog meer dan vroeger zie ik het VB de kaart van ‘het gezin’ trekken in de aanloop naar de verkiezingen. Want ‘het gezin’-in de ‘klassieke’ vorm: dat is toch de hoeksteen van de samenleving, nietwaar?

 5. ik treed Pascal bij, heel goed stuk!

  en ik moet hier eens nerveus slikken als ik de tekstjes van Beliën nog maar lees, vooral dat hele ‘Geef Ons Wapens’-verhaal.

  Let’s all hate each other!

 6. Wat raar om de waarheid niet onder ogen te willen zien. Wij wijken voor het fascisme en doen verder aan zelfcensuur.
  De slappe knieën van Europa.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.