Decolleté

Er is maar één type decolleté waar ik van kan genieten, en dat is het soort dat met vrouwen en borsten te maken heeft.

Pas op, zelfs daar kan het nog verkeren—sectair ben ik niet, maar kieskeurig wel. Grote of kleine borsten, echte of valse, allemaal geen probleem op voorwaarde dat de mise en place wel met enige serieux aangepakt is.

Brassières bijvoorbeeld: zéér weinig vrouwen die zonder over straat kunnen lopen. Of positionering: noem me een pietje precies, maar ik heb graag dat beide borsten toch minstens zo’n beetje symmetrisch in kaart gezet zijn. Ja, ik weet dat geen enkele vrouw twee identieke exemplaren heeft, maar toch: één tepel op kwart voor negen en één op halfzeven, dat staat gewoon niet.

Afijn. Daar was het me eigenlijk niet om te doen. Nee, andere soorten decolleté. De metsersdecolleté is uiteraard een open doel. Vooral van die harige exemplaren: brrr. Maar goed, zó enorm veel komen die niet voor in het echte leven natuurlijk. Althans mij overkomt het echt niet zo vaak dat dat mannen met een afzakkende broek zich vooruiver buigen, op pakweg het perron of de bus.

 
Foto op Flickr en wel van van candeola.

Nee, vandaag ben ik nijdig op de tenendecolleté.

Eens je erop begint te letten, zie je ze overal: vrouwenschoenen met een gesloten teen, vaak met hele puntige voorkanten, gemaakt vermoed ik om de indruk te geven dat de drager echt wel heel erg lange tenen heeft.

Maar die jammerlijk jammerlijk falen in dat opzet omdat de aanzet van de tenen net boven de decolleté begint.

Ik heb geen bezwaar tegen tenen per se, ik heb ook geen bezwaar tegen voeten met een spitse top, maar mijn suspension of disbelief zó doorprikken met een begin van tenen, nee, daar loop ik lastig van.

Het vervelendste is als het is zoals vanmorgen bij een juffrouw die regelmatig ook op de trein naar Brugge zit: niet één tussenteens kloofje, maar meteen acht van die dingen: een decolleté van de bovenkant van de grote teen tot en met de bovenkant van de kleine teen.

Het effect van zo’n zicht is dan natuurlijk net omgekeerd van wat beoogd werd: in plaats van een langere voet, krijg je de indruk dat de juffrouw in kwestie stompjes van ingebonden voeten heeft, en hoe langer de tip, hoe viezer het er uit ziet!

Schoenen

Die mensen zien dat nu zelf toch ook? Dat is toch gewoon urgh?

Geschreven al luisterend naar: Acme Rocket Quartet – Ultra High-Frequency – Will Monster Zero Ever Die?

39 reacties op “Decolleté”

 1. Pingback: dP-spot
 2. Pingback: LienWeb
 3. En heb je dan vanmorgen aan die juffrouw gevraagd: “Juffrouw, wil u even een foto maken van uw tenen-decolletés alstublieft? Kwestie dat ik straks een beeld heb om bij dat nijdig stukje op mijn blog te zetten…” ?

  🙂

 4. Kijk. Bij het zien van die foto’s dacht ik éxact aan dezelfde vragen:

  1. heeft Michel gevraagd of ie zomaar even foto’s van de tenen van madam mocht maken?
  2. heeft Michel direct gevraagd of ie die schoenen ziet zelf even mocht passen?

  Los daarvan: ik heb er nog niet opgelet. Ik hoop wel dat er dit jaar weer geen botten met hoge hakken worden gedragen: dat tak, tak, tak door de gang: daar kom ik zenuwachtig van! gah!

 5. Kijk eens aan, ik sta niet alleen met die mening. Ik ga echter nog verder en pas voor alle punt- en hakschoentjes. Dat ziet er bij quasi iedereen niet uit, zeker niet bij jonkvrouwen en meisjes; vanaf 40 jaar, OK, maar toch niet eerder? Kan iemand mij een voorbeeld (naam of foto) geven van het tegendeel, waar het dus wel knap is?

 6. Zo grof.
  Mijn schoenen hebben dan wel geen puntneus, maar wel een bescheiden decolté. en toch vind ik ze mooi, nah.
  Zullen we het anders eens over uw haar hebben?

 7. Ben het volledig eens met i. Trouwens, het zijn de makers van de schoenen die ge dan moet aanvallen, niet de dragers, want er is niet veel keuze én de schoenen blijven mooi, zelfs met *decolleté*.

 8. “Trouwens, ‘t zijn de makers van doorkijkmarcellekes en witte sportkousen en beige shorts en sandalen die ge dan moet aanvallen, niet de dragers” — allez, wat voor redering is dat nu?

  Tuurlijk zijn het de dragers die de schuld treft.

  Kijk, mannen met een bierbuik en melkwitte stekkebeentjes die kiezen voor van die Onslow-hemdjes en dergelijke, die zijn in fout.

  Vrouwen met te korte voeten voor hun schoenen, die zijn ook in fout.

  “De schoenen blijven mooi” — ook al zo’n kromme redenering. Ja, een tanga is ook mooi, maar als pakweg Jean-Luc Dehaene zoiets aandoet, is dat al een heel stuk minder.

  Ge zijt alletwee zeveraars.

  “O kijk, wat een mooie lange broek! Ja, akkoord, ik moet de rits wel open laten staan en de broekspijpen eindigen vijftien centimeter te hoog, maar ‘t blijft toch een mooie broek hé!

 9. Ik ben totaal flabbergasted door het statement dat er “niet genoeg keuze” zou zijn … Dames, serieus … meen je dat nu?

  Voor de rest heeft MV een punt met deze post – het was me nog niet opgevallen als zijnde irritant, maar daar hij Michel professioneel een eind aan gemaakt.

  Verder mogen botten met hoge hakken nog steeds, niks mis mee. Wat me opvalt zijn die piepjonge meiskes met “pumps” a la 52-jarige-bijna-grootmoeders … OK, mode moet gevolgd worden en zo hakken zijn nu eenmaal in … kan dat begrijpen, maar va die oubollige modellen .. tss. Vind er niks aan. (gelukkig moet ik ze ook niet dragen).

 10. Doorkijkmarcellekes en witte sportkousen zijn al lelijk van hun eigenzelf, dat scheelt een pak in vergelijking met mooie schoenen.

  Maar hawaihemdjes zijn supercool, dat wel.

 11. @i: O, o, o, de man spelen en niet de bal. Een mens afrekenen op zijn haar waar hij niets aan kan doen, en op de hemden die zijn vrouw hem gekocht heeft.

  Mooi is dat! En ik maar wanhopig proberen het debat een beetje op niveau te houden…

 12. @i. Ik herinner me een gesprek van een paar jaar geleden, dat ge mijn schoenen niet mooi vond omdat ge het begin van mijn tenen kon zien. Ik let daar nu altijd schoon op, omdat gij mij daar op gewezen heb. Ik was dan ook licht verbolgen toen ik uw schoenen zag! Voila, het is er uit zie.
  🙂

 13. Voor de rest heeft MV een punt met deze post – het was me nog niet opgevallen als zijnde irritant, maar daar hij Michel professioneel een eind aan gemaakt.

  Nog een complex derbij voor vrouwen 🙂

 14. Vandaag zag ik een madam in strak rok-kostuum met hoge hakken en blote tenen met rond haar rechter grote teen een knoert van een pleister (met Mickey Mouse erop) en alle andere tenen met felrode (maar wel afgesleten) lak erop.
  Dan draai ik wel met mijn ogen hoor…yuk!

 15. @i. Okey.

  Vandaag zag ik een man in strak rok-kostuum met hoge hakken en blote tenen met rond zijn rechter grote teen een knoert van een pleister (met Minnie Mouse erop) en alle andere tenen met felrode (maar wel afgesleten) lak erop.
  Dan draai ik wel met mijn ogen hoor…yuk!

  Zo goed ?

 16. Grof. Ik zit een halve dag niet op het internet en ik krijg de schuld van uw afschuwelijke hemden. Hoe durft ge!! Die hebt gij volledig alleen gekocht bij die Indische boer en ik heb ALTIJD gezegd dat ze afschuwelijk waren … en nu nog meer dan ooit gezien ze gemaakt waren voor uw Demis Roussos-postuur.
  Shame on you!!!

 17. Pff, dat is uw woord tegen het mijne.

  Ik was altijd voor een stijlvolle hemden, katoen, lichte kleuren, misschien een subtiel streepje of zo, maar nee, het moesten van die Indische hemden zijn omdat die gemakkelijker te strijken zijn. Enpsychedelisch omdat dat zogezegd beter paste bij mijn broeken.

  Ik kan het maar zeggen gelijk het is hé. 🙂

 18. Pingback: Facebook

Reacties zijn gesloten.