Doe mee met de conversatie

22 reacties

 1. Web 2.0.. deels ja..
  Je merkt dat er hier en daar al richting ‘Office 2.0’ wordt aangestuurd, tekstverwerkers, rekenbladen, presentaties, … het kan allemaal al online.

  Men wil als het ware desktop applicaties naar de browser brengen, maar ik zie enkel die applicaties slagen die ook echt gebruik maken van de voordelen van het web, en niet zomaar klakkeloos desktop applicaties kopiëren, want daar zit niemand op te wachten.

  Zo is het gelijktijdig aan een document werken een leuke feature, maar in hoeverre dat echt wenselijk en bruikbaar is?

  Ik denk toch dat men op andere dingen zit te wachten.. en niet op ‘Office 2.0’. Er bestaan veel boeiendere web applicaties 🙂

 2. Ach, het is gewoon fijn dat het kan. Had ik al mijn Excellekes daarop staan toen ze mijn laptop pikten, dan was ik zo veel werk niet kwijt geweest.

  Aan de andere kant, als ik wat consequenter zou zijn met mijn backups, dat zou misschien ook geholpen kunnen hebben. 😀

 3. Ik weet niet hoe het komt, maar ik kan precies niet echt warmlopen voor al dat google gedoe. Het enige wat ik van hen gebruik is hun zoekgedoe, en af en toe een beetje gmail. Meer niet.

  Don’t get me wrong, ‘t zit allemaal mooi in elkaar, maar ‘t kan me precies gewoon niet boeien. Sja.

 4. Ik vind ze toch een van de weinige ontwikkelaars die serieus de tijd nemen om na te denken over wat het precies is dat de mensen écht willen. Gebruiksgemak voorop, en al marketeer heb ik daar wel en zwak voor.

 5. Euh… en waar is die mening op gebaseerd? 😀

  Ik vind ze vooral bijzonder inconsistent, en onoverzichtelijk, en ongepolijst.

  Onder het mom van “eeuwige beta” is het uiteraard geen enkel probleem om links en rechts ideetjes te lanceren, allemaal met verschillende interfaces, zeer wisselend van kwaliteit, die voor het overgrote deel gewoon op de naam van Google en het gratis-zijn drijven.

  Er zijn echt wel al langer on-line spreadsheets, even goed of beter. Idemditto met on-line kalenders, etc.

  Vergelijk eens Google Earth, Picasa, GMail, Orkut en Hello! — hoe moet je daar nog je weg in terug vinden?

  Las ik daarnet niet dat ze nu ook Writely lanceren? Nóg eens een andere interface, nee?

  En trouwens… ook qua search en search-interface staan ze al een tijd stil. Vergelijk maar eens Microsoft’s nieuwe search en image search met Google, da’s toch een wereld van verschil?

 6. Onoverzichtelijk? Ongepolijst? Ik ben verbaasd! 😀

  Kijk, ik ben een consument, geen developer, dus ik bekijk zo’n dingen oppervlakkig en baseer mij op goeie ervaringen in het verleden.

  Waar Messenger op mijn ex-laptop steeds meer geheugen begon te vreten, was Google Talk een zegen.

  Idem met Picasa; Photoshop is voor mij veel te moeilijk, terwijl ik met Picasa op één knop moet drukken en hopla, mijn foto die ik met mijn goedkope camera nam ziet er plots veel beter uit.

  Ik vermoed dat ik gewoon behoor tot de doelgroep die Google wenst te bereiken.

 7. Picasa is een product dat al bestond en dat Google heeft overgekocht, net zoals Google Earth en SketchUp en Google Analytics overigens.

  Die producten stonden er al vóór Google ze gratis maakte, en ik vind dan ook dat ze er geen verdienste aan hebben.

  Google Talk met GMail vind ik inderdaad bij het betere dat ze in huis hebben.

  Onoverzichtelijk en ongepolijst? Ja. Kijk hier: http://www.google.com/intl/en/options/. Alles los naast elkaar, geen visie, geen samenhang.

  Hoe lang hebben ze Blogger nu al in handen? En hoeveel vernieuwing hebben ze daar aan doorgebracht? Of ga je nu zeggen dat Blogger het ideale droomplatform is voor de gemiddelde gebruiker, dat die echt niets méér wilt dan dat?

 8. Laten we eerst en vooral vermijden dat dit een pro en contra Google/Microsoft/whatever.. discussie wordt 😀

  Ik ben absoluut geen fanatiekeling en ik vermoed van jou hetzelfde.

  Om op je laatste vraag te reageren, met Blogger heb ik geen ervaring, en of de gemiddelde gebruiker méér wil, daar moet je studies over maken, dat kan ik dus niet uit de losse pols schudden.

  Maar er valt toch iets te zeggen over de gebruiksvriendlijkheid en eenvoud in het opzetten van een blog bij gratis diensten als Blogger?

 9. Ja, uiteraard, maar dat heeft intrinsiek niet meteen iets te maken met Google toch? Blogger is ontwikkeld door Pyra, en is er sinds ze bij Google zitten veel veranderd?

  En is Blogger zoveel beter, is er zoveel meer over nagedacht dan pakweg, om in dezelfde sfeer te blijven TypePad of WordPress of MT’s nieuwe Vox? Of, eigenlijk, MySpace, dat door een veelvoud van mensen gebruikt wordt dan veel andere blogplatformen samen?

  Nee, ik las jouw “Ik vind ze toch een van de weinige ontwikkelaars die serieus de tijd nemen om na te denken over wat het precies is dat de mensen écht willen”, en ik vond dat er wat kantgetekend mocht worden. 🙂

 10. Ik geloof dat ik berijp wat je bedoelt ivm Blogger; als mensen tegen me zeggen dat “Hallelujah” het mooiste nummer is dat Jeff Buckley geschreven heeft, dan bekruipt mij waarschijnlijk hetzelfde soort gevoel. 🙂

 11. wij gaan dat gebruiken voor school. om lijsten in te geven van studenten, want anders moeten we dezelfde excel 100 keer over en weer mailen. download, aanvullen, save, upload: veel te ingewikkeld.

 12. Actually that’s all horseshit, it’s about marketing. Every last bit of it. Google make money from advertising, and they are now a publicly traded company at the mercy of the market. The market, in turn, is susceptible to perception. Therefore, Google need to maintain a high profile. There’s simply no better way to do so than to create ready-made stories for lazy journalists along the lines of:

  Google challenge Microsofts dominance in INSERT SOFTWARE NAME HERE
  Google create choice in the INSERT SOFTWARE NAME HERE market

  It’s total crap all of it. Do you know anyone who uses their desktop search thing or any of the other unfinished bits of software they’ve bought and repackaged?

  Given the slump in quality with regards to their search results their main focus is in looking like they are a threat to MS, but it’s false and they know it. As noted, Google rely on advertising revenue – a fickle business at the best of times – Microsoft, despite their many faults, don’t. That is what online spreadsheets are about (i.e. publicity). Were it not Google it would be called a gimmick.

 13. Keikoele spreadsheet! Net wat ik nodig heb, eigenlijk, want ik gebruik geen software die bovenop Excel geprogrammeerd is en dus is Excel te zwaar.

  Leuke twist van argumenten trouwens, niks leuker als mensen zichzelf in eenzelfde tekst tegenspreken:
  * Een alternatieve spreadsheet? What’s the point? versus Een alternatieve zoekmachine, mega helemaal wat ik wil en véél beter dan google image.
  * Picasa enzo heeft Google destijds gewoon opgekocht, de prutsers! versus IE (en andere) heeft MS destijds gewoon opgekocht, de briljante marktstrategen!
  * Vergelijk eens Google Earth, Picasa, GMail, Orkut en Hello! — hoe moet je daar nog je weg in terug vinden? versus Vista Business, Enterprise, Home Basic, Home Premium, Ultimate, Starter; komt dat zien! Waarom moeten trouwens alle dingen dezelfde interface hebben?
  * etc. etc

  Het blijft een punt dat zonder vernieuwende bedrijven als Netscape, Novell, Google (gesorteerd in volgorde van incineratie) uw liefste uit Redmond een slapende reus zou blijven. Om nog te zwijgen van de jongens en meisjes die programmeren omdat ze het leuk vinden en hun speeltjes gratis weggeven.

  Hoe lang beweren ze nu al dat ze Office en consoorten naar het Web willen brengen? Fijn dat een bedrijf als Google dat gewoon doet. Gesteld dat het beantwoordt aan een bestaande nood, dan zal MS binnen dit en drie jaar een eigen, geintegreerde, uitgebreide versie van hetzelfde product op de markt brengen. Zal je dan ook cynisch zijn?

  Discussies zijn pas leuk als ze dogmatisch zijn 🙂

  ps Writely bestaat al. Wordperfect is inderdaad beter.

 14. Ik als interaction/visual designer wel zeggen dat Google inconsistent is en daardoor is vaak ook de interface onoverzichtelijk. Binnen Google Docs en Spreadsheets wordt gebruik gemaakt van buttons, maar eveneens gewone links. De stijl is ook nergens gelijk. Soms wordt er een menu gebruikt de andere keer tabs.

  Ik zou zeggen, DOE ER WAT AAN 😛 dit zou ik niet eens aanbieden als BETA. Zorg eerst eens voor consistentie.

  En ik zie ook niet heelveel voordelen in het product Google Spreadsheet, kijk eerst eens wie deze producten veel gebruiken. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk bedrijven. Als bedrijf zou ik nooit mijn financiele gegevens kwijt willen bij Google.

  Google Docs daarentegen kan ik wel waarderen, iedereen heeft wel eens dat hij even iets moet typen.
  Nu maakt het niet uit waar je dat doet, en je kan je bestanden daarna thuis weer openen. Hier zie ik wel een meerwaarde.

  Doe er je voordeel mee zou ik zeggen 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.