Schrijven

Ik ben al een tijd aan het wroeten op een aantal teksten.

Een stukje over digitale workflow en DAM.
Een stukje over godsdienst.
Een stukje over databases.
Een document met een uitleg over hoe een corporate website in elkaar te boksen.
Een opleiding voor een bende managers.

Helaas, het wil maar niet lukken.

Ik moet er meer tijd kunnen in steken. Gedachten ordenen. Structuur. Niet hap snel hup klaar, maar nadenken, schrijven, schrappen, schuiven, nog eens nadenken, nalezen, herschrijven, nog schrappen, verbeteren, polijsten.

Bruno en i. hebben literatuur in zich; ik heb handleidingen in mij.

Neem vanavond: ik ging, naar aanleiding van een babbel met de chef-ICT over Digital Asset Management, er een entry over schrijven. De notities en noties die ik over dagen en weken in mijn hoofd en in drafts verzameld had, uitschrijven.

Stap één: een typische workflow documenteren, van de voorbereiding van de photoshoot tot het archiveren van de beelden over importeren, annoteren, klasseren, bewerken en converteren.

Doen dus, en screen shots nemen om te beginnen.

Een dik half uur later: door de dertig screen shots, en genoeg materiaal om vijftig A4–bladzijden vol te kunnen schrijven.

Ik zou kunnen stappen 1 tot en met 10 doen, en pasklare antwoorden geven, natuurlijk. Maar ik zou zoveel liever eerst dàt doen, en dàn het hoe en het waarom uitleggen, van naaldje tot draadje, met screen shots, met diagrammen. Interessant, hopelijk. Begrijpbaar voor mensen die er niets van kennen, nuttig voor mensen die er iets van kennen, hopelijk stof tot discussie voor mensen die er al veel van afweten.

Het is nu 23u30, ik heb de afgelopen dagen al te weinig geslapen, ik moet morgen om halfzeven ten laatste klaar zijn dat ik de trein kan nemen, en ik heb echt geen zin meer om er in die omstandigheden aan te beginnen—ook en vooral omdat ik nog wel andere dingen te doen heb vanavond, zoals ik al zei.

Drat. Life, she sucks.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Ik wil niet pushen, maar ik zat eigenlijk nog te wachten op die review van de nieuwe versie van Photolls iMatch … (dumdiedumdiedum). Ik heb het ondertussen al gekocht, maar het interesseert me wel hoe andere mensen er mee omgaan. Vandaar …

    Verder ken ik het gevoel wel van geen tijd genoeg te hebben – ik zou dolgraag willen verhuizen naar een huis met tuin, maar wie gaat er zijn tijd insteken om die tuin te onderhouden? Sign of the times, denk ik. Veel te veel interessante dingen te zien, lezen, doen en horen … je wordt gedwongen tot keuzes – en “kiezen is altijd verliezen” (meestal toch).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.