Irritatie

Tiens, vreemd.

Ik ben plots nijdig op de wereld. Zonder aanwijsbare reden.

Het is slecht weer, ik heb eigenlijk teveel werk om deze week op het werk te spenderen, het is er alweer niet van gekomen om het huis uit te mesten dit weekend, reacties als deze en deze geven mij zin om virtueel mensen een stamp in hun kloten te geven, enfin, ‘t steekt allemaal tegen.

Wordt er nog aan baaldagen gedaan tegenwoordig?

Doe mee met de conversatie

13 reacties

  1. Baaldagen, jazeker meneer.
    Als u ons even fijn formulier MK54 bezorgd, binnen 10 werkdagen na de reden voor de baaldag, vergezeld van een attest van goed gedrag en zeden, een bewijs dat u niet meer dan 5 baaldagen hebt genomen in het afgelopen kalenderjaar, desgevallend pro rata, maar wel meer dan 514 halve werkdagen effectieve prestaties leverde in de afgelopen 16 maanden, dan kennen wij u tussen anderhalve en twee maanden na de ontvangst van de aanvraag (stempel van afgifte ter post geldt als bewijs) één tot vijf baaldagen toe, vrij op te nemen tussen drie weken tot zes weken na de aanvraag en niet cumuleerbaar met vakantie, klein verlet en afwezigheid wegens ziekte.

  2. Dat doet me er aan denken dat ik ooit in het dotcom-bubble-tijdperk meegemaakt heb dat er als personeelsincentive “excuse me” tickets uitgedeeld werden: een soort “je hoeft geen reden op te geven, gewoon geen goesting hebben is al goed genoeg” extra verlof.

  3. Zeer vreemde discussie … zeker de laatste twee reacties.

    Ken het fenomeen baaldagen wel: niks helpt, behalve gewoon je goesting doen en je lekker rot ergeren aan alles wat er scheef gaat in je/de wereld. Het soms fijn om je te ergeren. Er is altijd morgen nog.

    Excuse me tickets: whoehahaha. Heeft je werkgever dan ook het recht om “excuse me” salarisstroken uit te delen 🙂 ja, ten tijde van de BubbleBurst zijn die er genoeg geweest, me dunkt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.