Glorie

O kijk, ‘t is nog zo’n stokje. Van bij i. doorgeworpen gekregen.

Wat is uw opperste moment van glorie geweest in het leven dat u nu leidt?

En sta me toe al meteen i.’s eerste reactie over te nemen: “Glorie, gedomme”.

Ja, het eenvoudigste zou zijn dat ik er me van af maak met vier momenten van glorie, toen ik 28, 30, 33 en 35 was, met de geboortes van Zelie, Louis, Jan en Anna.

Maar nee, niet echt: “glorie”, dat heeft voor mij de connotatie van “andere mensen vinden dat ik het goed gedaan heb”. En natuurlijk zullen er wel menen zijn die vinden dat ik het goed gedaan heb met de kinderen, maar zó enorm veel verdienste vind ik niet dat ik op dit moment aan heb.

Binnen tien, vijftien jaar, als het dàn allemaal goed uitgedraaid is, en als zij me dan zeggen dat ik het eigenlijk alles bij elkaar nog zo slecht niet gedaan heb, dàt zou glorie zijn, ja.

Maar “opperste moment van glorie”, en dan nog wel “in het leven dat ik nu leid”? Pfff, ik zou het niet weten. Ik vrees dat ik de indruk heb dat ik niet echt wereldschokkende dingen aan het doen ben, op het ogenblik, in dat “leven dat ik nu leid”.

Ik zit nochtans vol met ideeën om potten te breken, maar tusen droom en daad, hoe gaat dat, staat eigenlijk vooral tijdsgebrek.

Dus “opperste moment van glorie”, dat zal vrees ik helaas niet gaan.

Kleine momentjes, dat wel natuuurlijk. Een website maken met beperkte middelen, en dat het toch min of meer goed uitdraait. Van tijd tot tijd foto’s maken die andere mensen niet mislukt vinden. Een goeie vergadering links of rechts. Documenten waar ik wel tevreden over ben. Ideeën die er wel mogen zijn, ongeacht of ze uitgevoerd raken of niet.

Doorgeven? Om er mij gemakkelijk van af te maken: Bruno. Hop!

Doe mee met de conversatie

11 reacties

  1. Vraag:Ik ben op zoek naar een originele schrijfwijze voor de naam van mijn pasgeboren dochtertje, ik dacht hierbij aan het japans of aanverwanten, bij voorbaat al bedankt!!!!

  2. En goddomme, ’t is dan nog geen voltooid deelwoord. En daar ligt dan mijn fout, op’t einde van zin denk ik dus ahja, VD, maar neen t’is een gewoon werkwoord. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.