Zeveraars

Hier heb ik het over:

Breakdown

…van op poisonedminds, en onder meer ook bij Netlash en elke Pier en Pol die zich bezig houdt met tinternet.

Ik weet wel dat het om te lachen is en alles, maar toch: ik loop er ambetant over.

“Time spent trying to get the bastard to work in Internet fucking Explorer” en “Time spent wishing a slow, painful death on Bill Gates”.

Nee, ik ik vind niet dat Internet Explorer fantastisch is of zo. Maar beste kerels: Internet Explorer 6 is jaren en jaren en jaren oud! Ondertussen zou het toch wel al een beetje gekende leerstof mogen zijn wat er wel en niet werkt toch?

“Time spent looking for that one extra space character”

Javascript is programmeren. Programmeren is niét enkel snippets copy-pasten. Het is geen raketwetenschap of zo, maar het is wel iets waar je je hoofd moet bij houden, en het hélpt als je weet en begrijpt wat je aan het doen bent.

“Time spent actually designing anything”.

Tja.

“Time spent trying to get the layout to work using only css before giving up and using tables”.

Is dat niet hetzelfde als zeggen “tijd verloren omdat ik mijn vak niet ken en niet weet wanneer ik een tang moet gebruiken en wanneer een zaag”?

Bleh.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Ik vind dat die grafiek tot een aantal jaar terug misschien nog opging… maar tegenwoordig ondervind ik zelf amper nog problemen.

  Al doende leert men natuurlijk en zo heb ik misschien de meeste pitfalls al leren ontwijken. Want zeg nu zelf, iedereen kent de gebreken van Internet Explorer (en hier en daar ook andere browsers) en heeft ze ondertussen ook leren opvangen of vermijden.

  En ook wat de CSS betreft sluit ik me bij jou aan… maar goed ’t is om te lachen, al vind ik het vreemd dat zo’n diagram nu nog opduikt.. terwijl de meeste plooien al zijn gladgestreken of zullen worden.

 2. Die grafiek gaat niet over vakkennis, of tables tov divs, en zeker niet over Internet Explorer.

  Die grafiek gaat over de frustratie die je soms voelt nadat je uren zitten zoeken hebt op één kleine bug die elke logica lijkt te tarten.

 3. Michel, je neemt het veel te serieus op 😉

  In mijn job kom ik dagelijks in contact met ‘webwerkers’ van allerlei slag, uit grote en kleine bedrijven. Als ik onbeleefd zou willen zijn, dan zou ik hier verhalen kunnen vertellen die jij niet eens zou geloven (“Firef… wat?”). Eén belangrijke tendens is dat de kleintjes (de freelancers) er met hun skills met kop en schouder bovenuit steken.

 4. Maar allez Bart, “Die grafiek gaat niet over vakkennis, of tables tov divs, en zeker niet over Internet Explorer” …

  Dat is dan uw interpretatie. Waarom staat er dan niet “Time spent trying to get the bastard to work in Fire fucking Fox”? 🙂

  Ik neem het niet écht zo serieus, maar ik vind het wel godgeklaagd soms.

  Als een pre-pressmens zou gaan klagen dat hij al zijn tijd verdoet met het proberen doorgronden van overdruk en kleurenseparaties, en dat hij blijft sukkelen met InDesign en bestandsformaten, dan zou niemand die mens serieus nemen.

  Als een architect zou zeggen dat hij maar blijft sukkelen met het verschil tussen spouwen en voegen, idemditto.

  Als een programmeur in C zou blijven klagen dat hij zijn tijd verdoet met pointers en dingen, of een programmeur in C++ zou klagen dat hij maar blijft dutsen met die objecten en wat is dat met dat polymorphisme zo verwàrrend dat dat is! — allez gasten, toch éven serieus blijven.

 5. Ik interpreteer het als twee BMW automecaniciens die samen op café zitten, en tegen elkaar zagen van ‘Met die nieuwe electronica, daar kan vanalles mee misgaan’ en ‘die iDrive, wat waren ze in godsnaam aan het denken?’.

 6. Als automecaniciens tegenwoordig alle computergestuurde auto’s moeten kunnen repareren: akkoord.

  Anders interpreteer ik het als twee fietsmecanicuens die tegen elkaar aan het zagen zijn dat het toch weel wreed is dat er tegenwoordig ook al binnenbanden op die fietsen zijn.

  Metaforen, ze lopen altijd mank. 🙂

 7. Misschien heeft het er wel mee te maken, beste Michel, dat Microsoft graag zulke dingen doet. Redelijk ambetant.

  En ook, het is niet omdat IE6 al jaren bestaat dat het niet vervelend is om iedere keer weer te moeten afwijken van de webstandards omdat IE ze niet volgt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.