Internet Explorer is dood.

Het internet, of beter, het overgrote deel van het klein deeltje van het internet dat er iets om geeft, juicht in allerlei talen. Hoera Internet Explorer is dood, hoera hoezee.

Ja natuurlijk, Internet Explorer heeft jaren lastig gedaan, en was jaren aan een stuk een blok aan het been van mensen die websites bouwden en alles.

Maar in de geest van de mortuis nil nisi bonum: laat ons toch ook niet vergeten dat Internet Explorer ook jaren aan een stuk de allerbeste browser in de hele wereld en op het hele internet was. Dat Internet Explorer verblindend snel was, als enige degelijk css deed, de eerste was om wat toen nog niet eens Ajax heette te doen. Er in slaagde om de absoluut onbetwiste nummer één te worden in de wereld — en daar ook in geslaagd zou zijn zonder monopoliepraktijken van Microsoft, wegens technisch gewoon de allerbeste bar none.

En ja natuurlijk, van zodra Internet Explorer gelijk 95% van de markt had, is Microsoft er gewoon mee gestopt. Hebben ze een jaar of zes — op het internet is dat een eeuw — helemaal niets meer gedaan aan Internet Explorer, waardoor het dat blok aan het been werd.

Maar toch: Internet Explorer, merci voor alles, en merci om het moderne internet mogelijk te maken.