IE7

Ik wil maar zeggen dat ik redelijk lyrisch ben over de nieuwe Internet Explorer.

Maar dat ik nu geen tijd heb om meer te zeggen dan “stukken beter dan Firefox” en ook wel “alles dat Flock in de tijd wou zijn maar niet geworden is”. En ook wel “hoera!”.

Vanavond, of beter, vannacht, als we terug zijn van De Nieuwe Snaar, pleeg ik wat meer uitleg en screen shots.

Geschreven al luisterend naar: Marillion – Misplaced Childhood – Kayleigh

19 reacties op “IE7”

 1. Heb sinds de eerste beta al wat problemen gevonden met het juist laten zien van websites vol van CSS !!
  Is trouwens niet opgelost in de beta 2 en het rare is dat de oude explorer er geen last mee heeft ( en FireFox ook niet trouwens ).

  Tja het kan dus nog beter…

 2. Je pro-IE & anti-FF houding vind ik een nogal cheapo rebel-without-a-clue gimmick.
  Ik ben voor m’n werk al lang (veel te lang) bezig met IE7beta om sites te optimaliseren voor als de final er eenmaal is; en ik kan u zeggen dat IE7 lekker achter FF holt, maar in geen enkel geval beter is.

  Het wordt tijd om die opinies van jou es van wat ‘backing up’ te voorzien, want dit slaat nergens op.

 3. Die sites zijn idd slecht gemaakt, daarvan dat ze hermaakt worden naar w3 standards, maar dat heeft er niet veel mee te maken. Ik wil maar zeggen dat ik ganse dagen met IE7 ben bezig geweest, en dat ik er echt niet wild van ben. Jij daarintegen wel, waarom, dat is me niet helemaal duidelijk naarmate je opinie niet veel verder reikt dan this sucks and this rules toestanden. Jammer, ik ben nochtans benieuwd, ik heb het alleszins gemist.

 4. Over iemand die ging gaan solliciteren bij Microsoft:

  “The closer I got to the Redmond campus, the worse I felt,” he said. “I actually felt physically ill!”

  “Just like Mordor!” said my brother.

  via

  Die-hard FF-fan zijnde, vind ik dat nu dus eens enorm grappig :p

  IE7b2 crashed wel om de haverklap bij mij, hoe zit dat bij jou Michel?

 5. @Quinten: IE7b2 krijg ik niet geïnstalleerd op mijn computer thuis, maar op de portable van het werk staat hij al een tijd rotsvast te draaien.

  @lil t’s: ik heb nog geen tijd gehad. Verschoning daarvoor. Maar mag ik er alvast even op voorhand op wijzen dat ik enkel gezegd heb “stukken beter dan Firefox”/ En dat jij daarvan gemaakt hebt een “pro-IE & anti-FF houding”, en “een cheapo rebel-without-a-clue gimmick”, en “this sucks and this rules toestanden”.

  Ik zal vanavond, als ik gedaan heb met werken en tijd en zin heb, mijn gedachten neerpennen, goed?

 6. FF kan mits de nodige extensions altijd de functies evenaren van IE7. Dan ben je nog maar begonnen. Daarbovenop kan FF nog extra functies op maat van je eigenste person krijgen.

  IE7 = FF + EXTRA geldt zowiezo of mis ik een cruciaal argument?

 7. al dat geraaskaal over IE7 of FF, wat is met Opera ?
  Kijk als jij of gij of hij zich beter voelt met het gebruik van om het even welke browser, dan is dat toch zijn zaak zeker, de discussie welke browser beter is zal nog in de analen van de geschiedenis blijven doorgaan.
  Als webdesigner moet je ze allemaal hebben, en daar komt nu ééntje bij, het zal een tijdlang mattelen zijn maar de uitkomst zal beter zijn als tegenwoordig met IE6.
  Al dat gezever altijd over welke browser beter is, de beste is toch Opera 😉

 8. Wie het eenvoudig houdt, moet websites schrijven voor de ‘kleinst gemene deler’ in compatibiliteit, en dat is vandaag zeker en vast IE6 als het op CSS aankomt (jaja, er lopen nog mensen rond met IE5 maar je gebruikt toch ook geen Netscape 4 meer ?). IE6 is om en bij de 5 jaar oud en het valt op en IE7 is dan ook een, soms wat te grote, inhaalbeweging – vooral op het gebied van CSS.

  En spijtig genoeg loopt het daar in Beta2 nog fout. De CSS rendering is zelfs slechter dan in IE6, zelfs op sites zonder “conditionele comments” of “ie hacks”.

  Als de MSFT logica gevolg wordt volgen er na de Beta’s nog altijd 1 of 2 Release Candidates. De term “beta” duidt eigenlijk meer op wat anderen “advanced alpha” software noemen.

  Het is dus volslagen fout om het eindproduct dat in november op de markt komt volledig af te rekenen op een stabiele daily build 6 maanden voor de final version. Er wordt intern zwaar gewerkt aan CSS compatibility (among others) en als er ergen een rendering error staat, stuur een mail naar het IE7 team met reproduction manual en screenshot en ik ben er vrij zeker van dat er naar gekeken wordt.

  En FF fanboyism.. I have a field day with those people 😉

 9. Wel, geloof het of niet, maar ik ken dus nog wel wat volk dat Netscape 4 gebruikt (sad but true).

  Persoonlijk heb ik een hekel aan browser hacks. Als iedereen zich aan de W3C standaarden hield, dan was dit soort hacks niet nodig. Voor mijn persoonlijke website weiger is zulke hacks toe te passen. Helaas kan je als bedrijf met een commerciële website moelijk anders.

 10. Pingback: 7 seconden

Reacties zijn gesloten.