Luna on My Mind

Naar aanleiding van de racistische moorden in Antwerpen vorige week besloot een aantal leerlingen van het Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas spontaan en in een tijdspanne van een paar dagen een single op te nemen: “Luna On My Mind”.

De leerlingen, die sinds begin dit schooljaar een jazzgroepje hebben opgericht onder de kleurrijke naam Patrick’s Hot Sugar Juice, schreven zelf de tekst en de muziek, en het geheel werd op één namiddag op school opgenomen, met beperkte technische middelen (de ‘opnamestudio’ was de kelder van de school), maar met des te meer integere gevoelens van verontwaardiging en verdriet. Het werd een pracht van een single, niet in het minst door de gevoelige zang van Bukky Oduwale (16), leerling in de vierde Humane Wetenschappen en zelf met Nigeriaanse roots.

De initiatiefnemers zouden het dan ook bijzonder spijtig vinden mocht het hier bij blijven. Met andere woorden: zij vinden dat het nummer door zoveel mogelijk mensen gehoord moet worden!

Belangrijk is dat ze geen enkel commercieel, politiek, promotioneel of financieel doel nastreven. De single wordt aan een zeer lage prijs verkocht en eventuele winst wordt aan een nader te bepalen kinderrechtenorganisatie geschonken.

Het is de groep ook niet om bekendheid te doen: de helft van de leden zijn immers laatstejaars. Zij verlaten spoedig de school, waardoor de band niet eens meer bestaat.

Meer informatie vind je op www.patrickshotsugarjuice.be, en als je een preview van de single wil: klik alhier voor een mp3.

2 reacties op “Luna on My Mind”

Reacties zijn gesloten.