Afzetters

Ik zat over mijn telenet-downloadlimiet.

De Telemeter is een tijdje geleden veranderd, en nu is het eenvoudiger om naar Mijn Telenet te gaaan en volumeblokken bij te bestellen, of te kiezen om te betalen per extra gedownloade MB, of om van abonnement te veranderen.

Ik heb een paar volumeblokken bijgekocht, maar uit nieuwsgierigheid ben ik toch eens gaan kijken naar de andere abonnementen.

Blijkt dat ik Telenet Internet Mono heb, een formule die waarschijnljik al een hele tijd niet meer bestaat. Hetgeen er het dichtst bij in de buurt komt, is Telenet Internet ExpressNet.

Dat kost precies hetzelfde, geeft precies evenveel webruimte en datavolume (ontvangen en versturen).

Maar er zijn wel een paar kleine verschillen:

 • Snelheid ontvangen is 10 Mbps in plaats van 4 Mbps
 • Snelheid versturen is 256 Kbps in plaats van 192 Kbps
 • Ik mag er twee in plaats van één computer aan hangen
 • Er zijn vier mailboxen in plaats van twee

Zo beloont Telenet zijn klanten-van-het-eerste-uur, ‘t is proper.

Ik heb meteen een “upgrade” besteld, en ‘t is goed dat het gratis is of ik had van mijn tak gemaakt.

update grmbl. Ze vragen er om. 🙂

Wijzig abonnement – Foutmelding

Je aanvraag kan momenteel niet automatisch verwerkt worden, waarvoor onze excuses. Probeer het later nog even opnieuw.

Indien het probleem blijft aanhouden, neem je gerust contact op met onze klantendienst, dan kunnen we deze aanvraag zo snel mogelijk uitvoeren.

23 reacties op “Afzetters”

 1. Pingback: Tom's corner
 2. Jij dus ook.

  Toen ik dat iets meer dan een maand geleden merkte, was ik zo gegeneerd, dcht ik dat ik zo lomp was dat niet te weten, dat ik er niemand over aansprak, buiten mijn 4 collega’s die allemaal bij Telenet zaten en allemaal ook van niets wisten.

  Maar van Telenet vind ik dit uitermate zwak. Veel reclame maken voor ExpressNet, maar niet eens de moeite doen de mensen automatisch om te schakelen.

 3. Ik heb me ooit laten wijsmaken dat er in de kleine lettertjes van Expressnet staat dat er iets verandert met de waarborg van je kabelmodem, vandaar dat je als gebruiker er expliciet moet om vragen.

  Of het waar is, weet ik niet…

 4. Mijn pa kreeg zelfs beter: hij was bij de eersten die hun vertrouwen gaven aan Telenet, en een jaar terug kreeg hij met kerst opeens een bestelling toegezonden. Bleek het een fles champagne te zijn, met de groeten van. Not bad, uh? Maar idd zwak van Telenet wat ze met die omschakeling doen.

 5. Ben ik toch blij met mijn adsl abbonnement bij die voormalige staatsmonopolist; geen gezeur met download limieten en dergelijke.

  Vrij standaard tegenwoordig in .nl, maar is het in Belgie allemaal zo erg?

 6. Telenet zou zijn klanten automatisch kunnen overschakelen, maar dan zouden er ongetwijfeld ook klachten komen van gebruikers. Zij bestelden immers destijds Telenet Mono, een pakket met bepaalde specificaties.
  Om klachten van het genre ‘hier heb ik niet om gevraagd’ te vermijden en omdat de klant een contract tekende voor Mono en niet voor Expressnet, heeft Telenet de keuze aan de klant gelaten. Ten tijde van hun Expressnet-lancering (2004?) werd de procedure voor omschakeling via mailings en via hun klantenvereniging PUB naar buiten gebracht.
  De recentere snelheidsverdubbelingen zijn (zoals in elke reclame duidelijk wordt vermeld) enkel toepassing op Expressnet gebruikers. De snelheidsverdubbeling gebeurt ook niet automatisch (hetzelfde liedje: ‘ik heb niet gevraagd om tweemaal zo snel door mijn limiet te zitten’), je kan de gewenste snelheid aanvinken bij Mijn Telenet.
  De omschakeling van Mono naar Expressnet is gratis. De waarborg van de modem blijft behouden bij omschakeling en er is geen verplichting tot bv. een nieuw jaarcontract. Wie over een over een voorhistorische modem beschikt die de dubbele snelheid niet aankan, mag zelfs via de klantendienst een kosteloze modemswap aanvragen.

 7. Die omschakeling naar ExpressNet dateert al van een jaar geleden of zo, meen ik. Heb toen mijn ‘Mono’ meteen opgewaardeerd, en die van m’n ouders. Je moet wel de Telenet nieuwsbrief lezen he 😉

 8. “Ik mag er twee in plaats van één computer aan hangen”

  En dat zien ze bij telenet hoe precies?

  Ge krijgt maar één IP nummer, dus hebt ge toch NAT nodig voor meer dan één computer.

 9. Wij hebben daarvan een e-mail gehad. Op ons telenet mailadres uiteraard. Dus als je dat niet regelmatig checkt. Enfin, wij hebben die omschakeling toch al een tijdje geleden gedaan.

  ‘t is wel wat: tegenwoordig wordt dat soort dingen veel meer per mail gecommuniceerd. Onpersoonlijk? Ja, maar wel goedkoop en effectief. Tenzij je natuurlijk nooit naar je telenet mailadres kijkt (of geen forward hebt ingesteld)

  @Ewoud: de ‘ik zit nu dubbel zo snel aan mijn limiet’ is een non-argument. De omvang van geserveerde bestanden blijft immers hetzelfde (‘t is niet alsof de website van DS opeens dubbel zo zwaar doorweegt, hé). Wat wel waar is, is dat met een hogere bandbreedte, je gemakkelijker kan kijken naar streams met een hogere bitrate… en dan zit je wél sneller aan je limiet. En dat laatste, dat is natuurlijk de fly in the ointement: wat ben je met ubiquite high definition digitale media als je er per maand slechts zeer beperkt gebruik van kan maken.

 10. Tip: Geen volume blokken bijkopen! Als je van Mono naar ExpressNet overschakel zetten ze je telemeter weer op nul.

 11. Het klopt wat Roel zegt, nieuwsbrief lezen. Het is duidelijk vermeld in een nieuwsbried met de duidelijke verschillen tussen beide (Mono-Expressnet)
  En de gratis overstap, door een klick ‘op Mijn Abonnement’ En dat dit alles niet automatisch gebeurt, ja dat zal wel een reden hebben. ALs er 30% van de abonnementen niet overschakkeld is dit lekker gewonnen voor Telenet.

 12. @Vince, Roel en anderen: uiteraard, jazeker, helemaal akkoord. ‘t Was met tong in kaak geschreven, want uiteraard had ik beter moeten weten en had ik moeten de nieuwsletter en zo lezen.

  Nemo censetur ignorare legem, en zo.

 13. Als er 30% NIET overschakelen… zeg maar eerder als er 30% WEL overschakelen. De meeste mensen zitten ver van hun downloadlimieten af (minder dan 95% komt ooit zelfs maar in de buurt), en weten al helemaal niet dat/en hoe ze kunnen omschakelen. Bekijk het zo: ze beiden idd een dergelijk product aan, maar willen natuurlijk niet dat er 100% aan die snelheid gaat surfen. Ze hebben die bandbreedte nodig voor andere projecten als VOIP en Digitale TV natuurlijk.

  Bekijk het positief: als iedereen effectief die bandbreedte zou gaan gebruiken zouden de internet freaks (ja, U daar) veel meer meoten betalen.

 14. He !! dat is straf
  ik heb dat een paar mdn geleden gemerkt, en had toen gemailt naar telenet!
  Na 4 weken kreeg ik email terug dat ik daar 50 euro zou voor moeten betalen als ik wil updaten van mono naar express!!!
  en nu is dat blijkbaar gratis???

 15. Als ex-UPC klant van het eerste uur in Leuven zal ik weldra de zoveelste zijn die Telenet vaarwel zegt. De overgang sinds de overname door Telenet in 2007 is tot nog toe meer een achteruitgang dan een vooruitgang geweest…

  Dommel (CityConnect)… Here I come!

Reacties zijn gesloten.