Awoert Microsoft!

Microsoft zal OpenDocument ondersteunen. Microsoft sponsort het Open XML Translator project, nu staat er al een gratis tool voor Office 2007 om .docx naar ODF om te zetten en omgekeerd. In de loop van binnenkort komen convertoren voor Excel en Powerpoint, en er komen er ook voor ouder Office-versies.

Boe! Awoe!

Nu pas springen ze op de kar, als de halve wereld dat al gedaan heeft!

We zullen wel zien hoe lang het duurt eer ze dat formaat ook embrace-and-extenden!

Ze doen het alleen voor de PR!

‘t Zal wel alleen met eenvoudige documenten werken, en als het ingewikkkeld wordt, zal er wel weer geld bij te betalen zijn!

Pff, ze hadden toch geen keuze meer, big deal.

Ze doen het alleen om OpenOffice de vernieling in te concurreren!

Geschreven al luisterend naar: The Dave Brubeck Quartet – Jazz At Oberlin – The Way You Look Tonight

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Wha, zalige reactie gewoon 🙂

  Het is inderdaad een uitstekende zet maar nogal laat, hoewel, wat verwacht je van een bedrijf als MS? Hun Open XML poging was het proberen waard, maar kwam ook te laat om er als eerste te zijn en was ook niet echt zo “open” hé.

  Ik verwacht echter niet dat ze OpenOffice.org hiermee in de vernieling kunnen concurreren: overheden zullen die overschakeling nu nog wel even herbekijken. Echter, MS Office 2007 is ook een radicale vernieuwing, waardoor de migratiekosten daar ook redelijk hoog liggen en een migratie naar OOo ook weer een pak aantrekkelijker wordt.

  Als het formaat echter de standaard wordt (de “de facto standaard” en niet enkel de officiële standaard), dan kan embracen hen ook nog redelijk wat nadelen opleveren.

 2. Ge kunt er natuurlijk ook bij vermelden dat er nog wel een plugin komt voor Internet Exploder 7 van Windows Hasta La Vista, als ge van modern Slashdotterke wilt doen.

 3. Dit was toch een satirisch postje, right? 😉
  As an extra: Bij de MS bloggers-meeting klonk het dat ze er totaal geen interesse in hadden en dat het dus niet ondersteund zou zijn. In tegenstelling tot de PDF ondersteuning die nu wel in de beta aanwezig was: deze ging terug verdwijnen omdat Adobe het niet standaard er in wil (als een plugin mag het wel mijnheer).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.