Doe zo voort!

Tsk tsk. Het wordt een beetje genant, Tanguy Veys’ website. [http://www.tanguyveys.be/index.php?getnews=1&news_id=224 — een link gun ik hem niet]

Jaren en jaren en jaren aan de kar van het Vlaams Blok trekken, militant van het eerste uur, en toch moeten schrapen en trekken om postjes… jaar na jaar wordt het schrijnender, en het zal er wel veel mee te maken heeft dat Tanguy niet gemakkelijk in het gareel te houden is.

Mandatarissen van zijn partij, dat is genoegzaam bekend, moeten stil zijn en luisteren naar hun leiders. De weinigen die dat niet altijd doen zorgen steevast voor kleine barstjes in de facade. Alexandra Colen een tijd geleden in Humo en Verstrepen op zijn websitetjes zijn er twee die me zo meteen te binnen schieten, en er zijn nog wel een paar voorbeeldjes te vinden.

Tanguy is, op zijn eigen kleinstedelijke en kleinprovinciale manier, ook een beetje zo. Niet meteen gedreven door enige ideologie, voor zover ik zie, maar wel door een onverbeterlijke hang naar aandacht, en een bijna tastbaar genoegen in provocatie. Een soort mensen dat er altijd al geweest is, maar dat dank zij het internet pas echt tot volle bloei kan komen: de troll. Zo’n persoon waar maar één effectie “strategie” tegen is: niet in discussie treden.

Dus eigenlijk zou ik er hier niet over moeten beginnen, maar ach, het is te grappig.

Want wat heeft de olijkerd nu gedaan? Hij is verontwaardigd. Of hij doet alsof: ik denk niet dat iemand, hemzelf incluis, weet of hij het eigenlijk allemaal meent, en uiteindelijk maakt het ook niet echt veel uit. Maar hij is dus “verontwaardigd” dat een hele resem Vlaamse artiesten gezegd hebben dat ze meedoen aan de 0110–concerten.

En hij publiceert zowaar een lijst met websites en contactmogelijkheden en dergelijke van de entartete Künstler in kwestie. Spoort het internet aan om ze op andere gedachten te brengen. Pas op! Straks duw je die artiesten nog in een slachtofferrol! Verkeerd! Dat is de rol waarin het Vlaams Blok moet zitten volgens het script!

Overigens een handig lijstje voor die overgrote meerderheid die niet geloven in intimidatie en demonisering om de muzikanten in kwestie te bedanken en succes te wensen.

27 reacties op “Doe zo voort!”

 1. Pingback: Netsensei
 2. Pingback: Word of Wyrd
 3. Pingback: zeef
 4. Heb ik ergen gezegd dat Lotti, Lynn, Tura, Clouseau en zovele anderen op 0110 niet mogen optreden?
  Ik zeg gewoon dat bovenvermelden beweren dat het “voor de verdraagzaamheid” is en zeker niets politiek is, terwijl Tom Barman tenminste uit een duidelijk politiek vatje tapt.
  Dat Lotti, Lynn, Tura, Clouseau en consoorten dan gewoon toegeven dat het tegen het VB is en het lef hebben om op te treden.

  Nergens trouwens in het artikel roep ik op tot een boycot.

  Trouwens, nu weten jullie ook welke plaatjes bij Gentblogt moeten gedraaid worden…

 5. Zo typisch Vlaams Belang hé. Iedereen mag aan vrije meningsuiting doen. Behalve als het niet in hun kraam past. Zoals de artiesten van 0110. En nu wij van Gentblogt. Is het omdat we van Gentblogt zijn dat we ons gedacht niet meer mogen zeggen, Tanguy? Zolang we dat niet in de berichtgeving op GB doen zie ik geen enkel probleem. Op dat gebied mag VB niet klagen, verdorie een heel artikel gekregen over jullie programma? Ik hou me zeer bewust van enige politieke commentaar op Gentblogt (terwijl jij je het recht toegeeigend hebt om de hele tijd de boel te zitten verzieken). Maar Michel, i., ikzelve en de rest mogen in onze eigen blog doen wat we willen. En daar kunnen 1000 Tanguytjes niets aan veranderen.

 6. @ Lien: Als het VB een persmededeling stuurt naar Gentblogt dan negeren jullie die , wat jullie goed recht is, maar gaan die toch lekker elk op je eigen blog in mootjes hakken. Schoon volkje…

 7. Och toe, niet zeveren hé Tanguy. Of het een rondgestuurde persmededeling is–die ik trouwens niet alléén via Gentblogt binnengekregen had, zowat alle Vlaamse media stonden in cc–waar ik op reageer, of een artikel op de Standaard een half uur later, dat zal het verschil niet maken.

  En is dàt niet precies die vrijheid van meningsuiting waar jullie de mond zo vol van hebben? Dat ik mag schrijven wat ik wil? En dat jij daar mag van vinden wat jij wilt, en ook schrijven wat jij wilt?

  Ik heb de moed om reacties mogelijk te maken op mijn website. En ik grijp daar niet in in. Of het zou moeten zijn dat je mijn verwijderen van hyperlinks naar jouw site ook al censuur vindt–ik maak het de mensen gewoon iets moeilijk, ze moeten knippen en plakken.

  Wanneer laat jij commentaar toe op jouw website? Niét zeker?

  Past niet binnen de vrije meningsuiting stijl Vlaams Blok, vermoed ik?

 8. Persberichten, tanguy, dienen om dingen publiek te maken. Wat zit ge eigenlijk te zagen? Jullie krijgen toch de aandacht waar jullie zo expliciet om vragen?

  En trouwens: ik moet van het VB niet hebben. En ik schaam mij daar niet voor.

 9. Pingback: Sponzen Ridder
 10. @ Sponzen Ridder: Ik verwacht niet meteen van jou ooit ergens te lezen dat we wel goed bezig zijn. Dat zou pas voor het VB een slechte zaak zijn.

 11. @ Tanguy : Uw opmerkingen zijn meestal al vrij onnozel, maar opmerking 9 hier (diegene die naar Sponzen Ridder gericht is) toont ook eens duidelijk aan hoe zielig je eigenlijk bent in je aandachtszoekerij. Een beetje de man gaan spelen … pffff, erg flauw jongeman, erg flauw. Sponzen Ridders opmerking was correct en dan steekt het, nietwaar ? Gelieve volgende keer ofwel niets te zeggen, ofwel u een beetje correcter te gedragen. Of “zou dat voor het VB een slechte zaak zijn” ?

 12. Ligt het aan mij of is in de vierde paragraaf het stukje “, toevallig een week voor de verkiezingen, ” eventjes weggeweest en vervolgens weer teruggezet? Hogere Duistere Machten aan het werk, uitroepteken uitroepteken één.

 13. Huh?

  De vierde paragraaf in Tanguy z’n stukje, dat.

  In een tab die nog open stond, las ik “[ . . . ] tegen het Vlaams Belang gaat, toevallig een week voor de verkiezingen, zijn [ . . . ]” en enkele uren later was die toevalligheidsopmerking weg. Deze middag was ze er terug.

  Kan ook aan mij liggen, en boeit verder niet.

 14. Op 8 oktober viert het VB zijn elfendertigste overwinning!!
  Met dank aan 0110 en andere nuttige idioten!

 15. Michel is nen toffe (althans dat laat zijn blog toch uitschijnen, ik heb de man zelf nog nooit ontmoet, wie weet misschien ooit, maar kom we dwalen af), en gij niet (om dezelfde redenen als die ik voor Michel opgaf iets vroeger in deze zin).

  Daarom misschien?

 16. @ Tanguy : dit is Michel’s blog waarin hij zoveel onzin mag verkopen als hij wil – zie ook zijn disclaimer waarin hij vermeld dat hij niet noodzakelijk de waarheid of zinnige dingen zegt. Als hij dus lulkoek verkoopt, denk ik “ach ja, whatever”. Als iemand anders de mening van een ander aanvalt door een beetje de man te spelen, dan mag ik zeggen “beetje beleefd blijven”. Of zal ik zeggen “beetje verdraagzaam blijven” ? Jij mag op jouw blog ook zoveel onzin verkopen als je wil – dat is je goed recht – maar ik zal het niet komen lezen omdat ik je racistisch gedachtengoed uitspuw. Michel’s onzin daarentegen is grappig en leeswaardig. Daar situeert zich het verschil waarom ik tegen jou zeg “opgepast” en tegen Michel niets. Als jij begint te schrijven over het fotograferen van donderbeestjes, dan komt er waarschijnlijk ook een heel ander leespubliek langs. Eentje dat je wel leuk vind ?

 17. Ah, ‘k heb ook al 2 e-mail’kes gehad van die kerel, aangezien m’n blog geen “comments” functionaliteit bevat.

  bwaah.. daar reageer je na de eerste keer toch gewoon niet meer op. Too sad guy to waiste my time.

 18. Pingback: B.V.L.G.

Reacties zijn gesloten.