Weer van dattum

‘t Zat er al een tijd aan te komen, maar nu kan ik echt praktisch niet anders meer: de computer moet geherinstalleerd worden.

Mijn laatste wapenfeit om dat te bespoedigen: ik heb zo’n programma dat mijn fonts inventariseert. Onlangs heb ik allerlei geherorganiseerd, en geen enkele van die fonts stonden nog waar ze vroeger stonden. Ik vond niet direkt een rescan-knop, dus: deleten die fonts, en dan manueel rescannen, juist?

Ah nee dus. Ik kreeg nochtans een propere melding: Removing fonts from the catalog. Do you want to also delete the font files from your disk? (Yes/No/Cancel/Help).

“No” geduwd, en inderdaad: de fonts werden niet verwijderd.

Maar: de fonts die geïnstalleerd stonden, werden wel allemaal gedesinstalleerd. Niet verwijders uit c:\windows\fonts, maar wel weggegooid uit de registry. Enfin, ik heb ze ondertussen min of meer teruggekregen, maar ‘t is niet zoals het zou moeten zijn.

Tijd! Voor! Een! Meesterplan!!

Even kijken…

 1. De harddisk waar ik van boot is er maar één van 127 GB, die vijs ik eruit en steek ik in een andere computer als slave.
   
 2. Ik heb nog een harddisk van 250 GB op overschot liggen, die maak ik leeg en formatteer ik.
   
 3. Ik snor ergens een XP-installatiedisk op (waar zou die ook alweer liggen?), of misschien maak ik er wel een nieuwe, meteen met XPSP2 erop, en ik installeer XP opnieuw.
 4. En dan: software installeren.

Miljaar, al die software. En het is binnenkort Gentse Feesten, en ik ben van permanentie voor Het Project dus ik moet echt wel een computer hebben… argl. Riskeer ik het wel om zonder computer te komen zitten?

Maar aan de andere kant: hij is echt wel praktisch helemaal naar de zak, mijn computer. Grmbl.

Aan de derde kant: ik zou kunnen beginnen met een redelijk blanco systeem. Wat het allemaal nog wat sneller zou kunnen laten verlopen ook:

 • Microsoft: Office (tóch maar 2007, ik kan gewoon niet meer zonder)
 • Adobe: Photoshop CS2, Illustrator CS2, InDesign CS2 (en Bridge, en Raw, en een stuk of wat plugins voor Photoshop)
 • IView
 • Directory Opus
 • Notepad++
 • Blogjet
 • FeedDemon
 • Firefox + een stuk of wat extensies
 • Opera
 • IE7b2
 • Een download manager (Free Download Manager? of toch maar Reget? Reget had ik toch al betaald, dus misschien toch)
 • TortoiseSVN

Hm. Ik ga er eens over nadenken.

9 reacties op “Weer van dattum”

 1. Je vergeet nog een paar essensieeltjes zoals
  – quick image viewer (Irfanview misschien)
  – Anti-Virus & Spyware
  – Quicktime, Flash, e.d.

  Het is maar een gedacht.

  En wat Office 2007 betreft… in onmiddellijk de beta van de MS Desktop Search ervan gooien als je een iets performanter (lees gewoon traag ipv hondstraag) systeem wil hebben.

 2. Hebt ge een SVN repository ter beschikking, al dan niet zelf gemaakt? Dan is er niet veel meer aan te snappen of niet te snappen; versiebeheer is vrij simpel: check out, modify, commit, lather, rinse, repeat.

 3. Er is trouwens ook een RAW Image Viewer van Microsoft. Die werkt wel OK, maar niet zo snel als de Nikon Browser (die dan weer voor de rest nogal brak is).

  Algemeen: waarom hebt ge geen “Voorbeeld”-knop om te kijken of het commentaar (en dan vooral dat met HTML) wel koosjer is?

Reacties zijn gesloten.