Censuur

Er is een eerste keer voor alles: ik heb twee commentaren verwijderd van een entry.

Het waren commentaren die er echt zodanig over waren dat het zelfs niet meer grappig was. Geschreven met de bedoeling te kwetsen en zo. Persoonlijke aanvallen.

Afijn. Telefoontje gekregen van de geviseerde persoon, en commentaren met veel plezier verwijderd.

Ik had er eigenlijk niet bij stil gestaan, maar als je je eigen naam intypt, en het eerste dat je ziet, is een pagina op mijn weblog waar in de commentaren op je ingehakt wordt, dan is dat niet plezant.

Ik heb de persoon in kwestie aangeraden om de persoonlijke website die in opbouw is, zeker op iets als VoornaamAchternaam.be of voornaam.achternaam.be of voornaam-achternaam.be te zetten, de pagina’s ook die naam te geven (“Voornaam Achternaam”) en vooral: de inhoud regelmatig te updaten.

Al was het maar met een klein nieuwsberichtje om de paar dagen of wat foto’s: alle kleine beetjes helpen om zo’n pagina naar boven te helpen in de ranking van Google.

Kijk, ik wacht tot de persoonlijke website er is, en dan vraag ik iedereen om ernaar te linken. Googlejuice. Share the love.

En alles.

Geschreven al luisterend naar: Michelle Shocked – Kind Hearted Woman – Homestead

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. @Nicodemus: Link verwijderen uit de resultaten kan enkel indien je een volledige pagina verwijdert, en je de URL een 404-error laat genereren. Pas dan kan Google de URL uit de zoekindex vervroegd verwijderen. Vervroegd, omdat hij sowieso na een aantal weken of maanden vanzelf zou verdwijnen uit de index. Maar voor één comment bij een blogartikel werkt dat natuurlijk niet.

    Overigens heb ik na het lezen van deze blogpost eventjes in mijn RSS-reader gekeken naar de comment-feed, en het bewuste commentaar teruggevonden 🙂

    Maar ik geef Michel gelijk, ik zou zoiets ook weglaten, misschien zelfs zonder verzoek van de geviseerde persoon.

  2. ‘t Is echt stom, ik had er niet bij nagedacht. Op Gentblogt zou ik zoiets geen dertig seconden laten staan hebben.

    ‘t Zal me niet meer overkomen.

    En los daarvan: geen idee of het echt een sympathiek meisje is, maar ik kies ervoor te denken van ja. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.