Geluk

‘t Is toch raar soms in het leven: op een één of twee aspecten na, ben ik voor het moment perfect gelukkig.

Ik heb zó een goeie madam, we hebben al die kinderen die het allemaal goed doen, Gentblogt lijkt zich zonder àl te veel kleerscheuren door de komkommertijd te slepen…

Het bureau bij ons thuis is grotendeels opgeruimd, toch op de vloer, en dat geeft mij meteen zin om vanavond de rest ook aan te pakken. We hebben een nieuw bed, ik heb een nieuwe trekzetel, we hebben een nieuw vuur (danku iedereen die iets gegeven heeft bij de geboorte van Anna!!), we hebben een nieuwe koelkast en een nieuwe diepvries (danku mama!!), we hebben zicht op geld om het huis verder te verbouwen… het kan echt niet op.

We hebben ook een nieuwe telenetaansluiting, en dat het voorlopig niet werkt is jammer, maar ik ben er gerust in dat het wel in orde komt (ik vermoed iets met DHCP leases en MAC-adressen) en dan probeer ik allerlei te rationaliseren (de computers voor de kinderen en voor Sandra herformatteren en in orde zetten, mijn harddisken eens organiseren, iets regelen voor echte backup).

‘t Zijn alleen die één of twee aspecten die tegensteken. Maar ach: een mens kan niet alles hebben.

Geschreven al luisterend naar: Kings of Leon – Youth and Young Manhood – Talihina Sky

15 reacties op “Geluk”

 1. Dat van die telenet…ik hoop voor u dat dat niet zo’n draadloos bakske van Telenet is, die DynaLink ofzo. Dat ding kan je als DHCP gebruiken en die deelt leases uit, maar routeert ze niet. Wil je er mee op tinternet dan moet je dus zonder DHCP werken en kan je dus niet met heel het netwerk online. Ik heb er zelf een dikke maand geleden mijn kop al over zitten breken tot iemand voor mij het licht aandeed… Dynalink rommel *grrr*

 2. @Demus: nee, ‘t is een gewone modem. Ik heb een aantal routers, ‘t is een kwestie van één van die dingen aan de praat te krijgen.

  Misschien eens gewoon een nacht aan de lijn laten hangen en hopen dat het na verloop van tijd toch in orde komt?

  Vroeger hing er één router (een Watchguard) aan de modem, één lijn daarvan naar de computer boven, een andere naar de wireless router (een BenQ) die dan de portabel draadloos bediende.

  Nu werken de routers wel, maar het lijkt alsof ze geen informatie toebedeeld krijgen: de logfiles op de routers geven me in alle geval time-outs op de servers. Misschien moet ik doen alsof het MAC-adres van de router aan de modem hetzelfde is als het MAC-adres van mijn computer of zo?

  Afijn, we zien wel.

 3. Trekt is uw modem uit de prise voor 2 uur… vroeger met CDLP modems moesten die zo lang zonder stroom alvorens ze een nieuws IP konden krijgen en de lease tijd dus om was… met de nieuwkes kunde gewoon reset doen of uit de stroom en er terug in… try it

 4. Niemand die reageert op die eerst aangehaalde reden van al dat geluk ? Ik dan maar : inderdaad, “zo een goeie madam”. Kus je handjes Michel, ze zijn zeldzaam die goeie madammen.

Reacties zijn gesloten.